Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 16.08.2018
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558
USDUSD11.7276
GBPGBP12.1943
CHFCHF11.7325

Анкета

Могат ли да се справят МВР и местната власт с мотористите, които тормозят варненци?

Резултати

Loading ... Loading ...

В категория Анализи

Богаташи без сърца и пишлемета на пистови мотори

Ivo_3Смешно ми е да наблюдавам поведението на хора с пари, които се мислят за нещо повече от другите. Само защото изкарват повече пари. Но мерилото в България за успех са парите. Така е в капиталистическия свят. Колкото повече пари изкарваш, толкова си по-успешен. Има професии, където не се изкарват много пари. Но хората, които ги практикуват заслужават уважение. Учители, инженери, журналисти, работници, учени, актьори са поставени в ъгъла. Постоянно срещам богаташи с малки души и бедняци с големи сърца. Първите живеят единствено и само за своето благополучие, техният мозък директно е свързан с отделителната им система. Те живеят само за себе си, за удоволствията, които си доставят чрез парите, които имат. Бедните с големи сърца правят благотворителни търгове за деца болни от рак. Продават стари вещи, за да помогнат на тези деца, забравени от държавата. Богаташите си купуват скъпи играчки и се фукат с тях. Те нямат сърца. Няма и да имат.

След 5 катастрофи с участието на мотористи за 2 дни, полицията във Варна им припомни с дълъг ферман как да спазват правилата за движение по пътищата. Вместо призиви, полицията да вземе мерки и да хваща, глобява и респектира тези нагли пишлемета с мотори. То е ясно, че родителите им, които са дали 10-15 хиляди за пистов мотор няма да го направят. Средата им, която е от подобни индивиди, които се имат за „герои“ на пътя няма да го направи. Кога ще има видеонаблюдение на кръстовищата във Варна? Кога варненската полиция ще ползва камерите в града, за да арестува и наказва мотористите? Кога ще престават гонките по улиците, форсирането на мотори, наглото поведение на пътя? Кога ще бъде променен Закона за движение по пътищата и на тези пишлемета ще се отнемат книжките и моторите при рецидив? Все въпроси без отговор. В европейска Варна?! 

А държавата спи, държавата нехае. След стотиците катастрофи с мотористи, след стотиците загинали. След като убиха Лора на пешеходна пътека във Варна, след като продължават да убиват невинни хора.

Пишлеме – Недорасло същество, което се прави на нещо повече от това, което е

Иво Югов

www.barometar.net