Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 26.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория България

Моторист пресече на червено на Орлов мост и загина

orlov-mostВчера мотопедист  загина след тежък сблъсък с автомобил на Орлов мост в София. От кадри, запечатани от камери се вижда как мотопедистът пресича кръстовището на червено и се оказва на пътя на движещите се направо автомобили. Мъжът е откаран в столичната болница „Царица Йоанна”, където издъхва от раните си. Ето и част от коментарите в социалните мрежи след инцидента:

Минах от там на 15-та минута след катастрофата, когато момчето вече го бяха вдигнали и само моторът му бе останал да лежи на асфалта (даже си намерих колата на видеозаписа). Вината му да мине на червен светофар е безспорна, но и шофьорът на полото носи вина заради високата си скорост, с която навлиза в кръстовището. 50 км/ч е МАКСИМАЛНАТА допустима скорост за шофиране в населено място, но дори да не я е превишил, той силно я доближава в момент на навлизане в толкова невралгично кръстовище като Орлов мост, при което в случая даже има спрели по средата коли и му липсва видимост от ляво, Това автоматично го превръща в съпричинител на инцидента, а формулировката е добре позната от катаджийските бюлетини – „шофиране с НЕСЪОБРАЗЕНА за пътните условия скорост“!

Жалко за изгубения живот. Инак този не е моторист, а малък келеш с Ямаха Аерокс – скутер мотопед. Купуват ги, защото са бързи и търпят тунинг. Правят ги да вървят с по 120 при разрешени 45 по евродиректива. Сега си представете един 17/18 или по малък келеш с този миксер…..

Този е от типа- малоумните със скутерче. Опасни са онези , които ги виждам всеки ден с големите мотори, минават на червено с 200. Проблема е, че количеството малоумни младежи в всички сфери на живота се покачва стремително.

Всички избягаха, само тоя дето го блъсна остана. А и той можеше да си тръгне. Камерите снимат, видели са кво става. Никой не можеше да му помогне. А катаджията спеше в будката и видяхте ли колко по-късно се появи там да регулира движението. Цирк пълен!

Много жалко за моториста ! Беше виновен ! Моля обаче след този запис да бъдат дадено 500% увеличение на заплатите на полицаите и служителите на КАТ, които освен, че дойдоха на 12-та минута (на центъра на София), препречиха си колата на средата, никой не благоволи да спомогне за регулиране на движението, разхождаха се като шерифи от дивия запад, не забелязах да направиха нищо до 15-та мнинута. Даже 500% са малко ! Повече !!!!

barometar.net