Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 28.03.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Анализи

Феодали с липса на морал, лош пиар и Варна – недооцененото бижу

jivko-martinovДепутатът Живко Мартинов, разпалил „Суджукгейт“ скоро ще е в историята. Ще се размине с условна присъда или глоба за рекета и заплахите, които е упражнявал над търговец в Добрич, но остава горчивия вкус за партия ГЕРБ. Наложително е Борисов да огледа структурите на партията и да отстрани всички подобни феодали, които дерибействат и казват, че всичко в града зависи от тях. Притеснително е, че още преди 7 години Яне Янев подава сигнал до прокуратурата за конфликт на интереси на Мартинов, но тя си затваря очите. Как така родното правосъдие се събуди след 7 години не е трудно да се досетим, това е негова запазена марка.

2 години, след като 4-ма работници загинаха, докато събарят хотел „Вероника“ в комплекс „Слънчев ден”, прокуратурата повдигна обвинения на 7 души. По-бавна прокуратура едва ли има в света, дано има и осъдителни присъди. Но в случая има и морален елемент, който журналистът от БТВ, Антон Хекимян пропусна в разговора си със собственика на хотела Георги Гергов. Той не го попита какво мисли за смъртта на 4-мата работници, опорните точки, които му бяха задали бяха други. На мястото на хотела вече се издига нов хотел, скоро смъртта на работниците ще бъде забравена, българите нямаме памет за такива трагедии. В интервюто Гергов каза, че бил говорил няколко пъти с Борисов за коалиция между ГЕРБ и БСП, но премиерът отрече да са водени такива разговори. Кога лъже и кога говори истината Георги Гергов се пита в задачата?

radev-bos„Първата дама“ Десислава Радева, която уж е пиар специалист продължава да набърква президента в гафове. Снимката с потника е поредното доказателство, че Румен Радев не се съветва с когото трябва при публичните си изяви. Да язди кон или да лови риба като Путин, гол до кръста е добър пиар, да се снима като Барак Обама на плажа също, но да застанеш на плочника бос, по потник, а до теб генерал Деси в умопомрачителен панталон на цветчета и размъкнато потниче е гаф. Но може би това е стратегия на Десислава Радева да привлича общественото внимание върху президента, защото ако не беше бос и по потник, никой нямаше да обърне внимание на тази снимка.

Таблоидът „Дейли експрес“ публикува обширен материал за Варна и нарича града „бижу на Черноморието“. Добре че английският журналист не дойде в морската ни столица по време на управлението на Кирил Йорданов, щеше да се хване за главата. Но днес е видял обновеният център, кашпите с цветя, хубавите плажове, разказал е колко история има във Варна. За жалост по реновираното Ларго почти няма чужденци, няма и атракции, които да привличат Varna-Zentarтуристите. Чужденците предпочитат да разпускат в хотелите, да пазаруват в „Метро“, да се напиват в кръчмите по курортите или да играят в казината. Малко са туристите, които се интересуват от историческите забележителности на Варна, сподели ми мениджър на голям хотелски комплекс. Но държавата и бизнеса са виновни, че предлагат слаб туристически продукт и по курортите ни идват предимно младежи, които са фенове на алкохолния туризъм. На Златни пясъци през деня от крайбрежните барове дъни толкова силна музика, че не може и да става дума за нормална почивка. А за Варна е жалко, че градът бе обновен, но не привлича достатъчно туристи.

barometar.net