Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 19.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Анализи

Невзрачен човек се бута в Историята, няма да му се получи

putin-plevnelievБившият президент Плевнелиев направи бомбастични изказвания, в които изтъква огромната си роля за запазване добрите ни отношения с Македония. След като човек ги прочете се пита: Слънчасал ли е Плевнелиев или в последните 5 години е живял на Марс? Или си мисли, че ние сме живели на Марс. Ето част от „бомбастичните“ думи на бившия президент пред БТВ:  „Аз бях този човек, който посочи проблема между България и Македония…Аз играх ролята на катализатор, човека, който хвърли бомбата.  Борисов завърши успешно делото, за което много се радвам. През 2012 г. трябваше да променим отношенията от романтични към прагматични. Аз посочих пред комисаря по разширяването, че нещата в отношенията с Македония не са такива, както бяха посочени в доклада на ЕК.“

Той, пионката на Прокопиев и фондация Америка за България бил посочил проблема с Македония! Той играл ролята на катализатор, той хвърлил бомбата! Този невзрачен президент, който няма да бъде запомнен с нищо, използва местоимението „Аз“ и се бута в Историята. Иска да се намърда в Историята, където няма никакво място! Всъщност има – но с гафовете си! Историята не помни такива като Плевнелиев, пионки на олигарси и фондации.

Но нашият герой отива още по-далеч. Той говори и за отношенията ни с Русия, за газови мрежи, за обрат?! Плевнелиев, който за 5 години се видя за 20 секунди с Путин, в словото си на 3 март не спомена загиналите руски войници в Руско-турската освободителна война говори за отношенията ни с Русия? Ето какво казва той: „Играта не е срещу Русия, а за това газовите мрежи да достигнат до всеки. Диверсификация, енергийна ефективност, а не „Голям шлем“. Гордея се, че по време на моя мандат настъпи обрат.“ При неговия мандат настъпил обрат? Какъв обрат, какви 5 лева? Нищо не е настъпило през неговия мандат или ако се е случило е било само в неговата глава!

На Плевнелиев няма да му се получи. Хора, които се опитват да пренаписват и да се намърдат в Историята има много. Но досега не са успявали. Няма да успее и тази невзрачна пионка.

barometar.net