Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 25.03.2018
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558
USDUSD11.5841
GBPGBP12.2407
CHFCHF11.6712

В категория България

Красен Кралев: Най-важното през този мандат е изграждането на спортната инфраструктура

kralev444Важно е да се инвестира в цялата спортна инфраструктура, а после да се прави стадион като „Филип Втори” в Скопие, каза министър Кралев по бТВ. Двадесет години нищо не беше правено в спортната инфраструктура. Едва първото правителство на Бойко Борисов започна да работи в тази посока, припомня Кралев. Всяка идея, която може да генерира средства за спорта, е добре дошла, включително и обща лотария с Македония, смята министърът.

В момента имаме много силно поколение в спорта. На следващата олимпиада ще изглеждаме различно. Феноменален е резултатът на Антъни Иванов в плуването. Той има над 200 поправки на национални рекорди. Даниел Асенов също е феноменален в бокса, каза министърът. А в художествената гимнастика с този ансамбъл почва с такава нощ, че едва ли някой може да ги спре.

Приоритет за този мандат е мащабен проект за физкултурни салони в училищата. Да върнем авторитета на учителите по физкултура. Много директори подценяват спорта часовете се претупват, казва министърът. Вторият приоритет е нов закон за спорта, а трети – спортната инфраструктура, да продължим темпа на строителство, обещава министърът.