Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 29.03.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Светски новини

Стрийтбол и скейтарена са спортните акценти в младежкия фестивал FUNCITY+

Streetball (1)Младежкият фестивал FUNCITY + наближава, а акцентите в програмата му стават все по-атрактивни! Освен музика, работилници и семинари, организаторите на фестивала са включили в програмата му много спортни състезания. Фестивалната зона ще бъде обособена на пристанището във Варна от 30 август до 3 септември 2017. Там започва изграждането на специална скейт арена, която ще е достъпна за всички желаещи блейдъри, хиксъри, скейтъри още от първия ден на фестивала. На 1 и 2 септември 2017 от 18 ч. в скайт арената ще се проведат и състезания, а в неделя арената е отворена за всички желаещи. Можете да се насладите и на демонстрации на професионалистите, както и да се включите в безплатните уроци в скейт арената.

На 31 август 2017 ще можете да се насладите на демонстрации по лонгборд и да направите първите си стъпки с уреда под вещото ръководство на професионалистите, а в 19 ч. започва състезанието в дисциплините „слайд” и „слалом”. Не пропускайте и атрактивните демонстрации по hippy-jump!

В рамките на FUNCITY + ще се проведе и “3х3 стрийтбол турнир – The Kings’ Tournament”! Турнирът ще се проведе на 2 и 3 септември 2017 отново в района на пристанището в морската ни столица. За турнирът ще бъде изградено официалното игрище за „3х3 баскет”, сертифицирано от ФИБА. Ще бъдат осигурени професионални съдии и секретари, електронни табла за резултата и времето, много музика и добро настроение.

През първия ден на турнира (2 септември 2017) ще се състезават момчета и момичета във възрастови групи до 15 г. и до 18г., а през втория ден – мъже и жени над 18 г. Начало на турнира и за двата дни е 11:00 ч. И през двата дни на турнира ще се проведат конкурси по стрелба от зоната за 3 точки, както и конкурс по забивки. Такса за участие ще има само за възрастова група над 18 г. в размер на 30 лв. на отбор. За всички победители са осигурени предметни награди, а за мъже над 18 г. и парична. Всички двубои от турнира ще бъдат излъчвани пряко в youtube.com и фейсбук от Баскетбол ТВ. Регистрация може да направите през сайта на ФИБА, както и на място в състезателните дни до 10:00 ч. Отборите, които са се регистрирали онлайн трябва да потвърдят участието си на място до 10:30 ч. Всички, записали се онлайн, трупат точки за официалната рангинг листа на фиба за 3х3 баскетбол.

barometar.net