Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 18.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Анализи

Кадифеното юмруче на властта и липсващият Виктор Орбан

viktor-orbanКакто се очакваше руската поп-звезда Филип Киркоров не дойде във Варна на връчването на званията „почетен гражданин“. И по-добре, че не дойде!? Представям си какво въодушевление щеше да предизвика появата му у местните културтрегери, какво отъркване и подмазване щеше да има. Киркоров идва във Варна само, когато изнася концерт, какъв и приносът му за града не е ясно! И някои други „почетни граждани“ са с неизяснен принос към Варна – създател на печеливш университет, районен кмет..но кой го интересува това? Безспорна е номинацията на д-р Милен Врабевски, със своята фондация той прави невероятни неща за българчетата, които живеят в чужбина. Признание заслужава и състезателката ни по борба Елица Янкова, бронзова медалистка от олимпийските игри в Рио де Жанейро.

За празника на Варна, Марешки раздаде сладолед на варненци. Кротък, празничен PR, но добре че не раздаваше бензин, нямаше да му стигнат тубите?!

Валери Симеонов най-накрая бе подкрепен от ГЕРБ /разбирай Цветанов/ в битката си с мутрите от Слънчев бряг. Днес говорих с унгарец, мениджър, дошъл на почивка в България със семейството си. Когато му казах, че на Слънчев бряг тълпа пияни са наричали вицепремиера ни с обидни думи, унгарецът ококори очи. Каза, че това е невъзможно да се случи в Унгария. Как да се случи, когато Виктор Орбан управлява с железен юмрук в кадифена ръкавица?! В България е обратното. Кадифеното юмруче на властта гледа сеира на Валери Симеонов и го оставя сам в битката с мутренските дискотеки и барове на Слънчака. Кога и какво ще каже премиерът Борисов по темата? Любопитно ми е.

Иво Югов

www.barometar.net