Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 04.05.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория България

Община Девня отпусна финансова помощ на двойка с репродуктивни проблеми

obshtina-devniaДевненският общински съвет гласува финансова помощ в размер на 902 лева за двойка с репродуктивни проблеми, която ще ползва собствен генетичен материал. Отпускането на финансови средства за лечение на безплодие става съгласно утвърден от местния парламент Правилник, който влезе в сила в началото на миналата година. Условието за отпускане на общинска помощ е кандидатстващите да са български граждани. Ако са женени, и двамата да са с постоянен адрес в Девня за последните 3 години, а ако живеят на семейни начала – поне единият от тях.
Желаещите да станат родители могат да кандидатстват за финансова помощ еднократно всяка календарна година, докато опитите им се увенчаят с успех. На изследвания и процедури те трябва да се подлагат само в лицензирани клиники. Годишната финансова помощ за двойки, които използват собствен генетичен материал, е до 1000 лева, а с до 500 лв. повече могат да получат кандидат-родители, на които им се налага да ползват донорски материал.
Всички заявления от двойки с репродуктивни проблеми се разглеждат от комисия, сформирана от кмета на Община Девня Свилен Шитов. В не влизат представители на общинската администрация, съветници от постоянната комисия по здравеопазване и социална политика, акушер-гинеколог, както и представител на неправителствена организация.

barometar.net