Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 20.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Анализи

Наглият Кобург. Футболисти с пищови. Мотористи без мозък.

simeon-80Не бях гледал клипчето как 400 отбрани гости на Симеон Кобурга чакат да ги приеме за юбилея си. Натруфени дами с фамозни шапки, политици с уморени, повяхнали лица, облажилите се от управлението на НДСВ – Ники Василев, Милен Велчев, Шулева, Дикме и още много като тях. Президенти, бивши премиери, дори Ники Кънчев и Коцето Калки – да ги питаш какво общо имат с Кобурга? Този фарисей каза в интервю през 1990 г., че няма да иска нищо от България, а дойде и с цялата си наглост си взе имоти, гори, дори съди България в Страсбург за още гори в Рила. Да отиваш на крака при този лъжец е одобрение на постъпките му и пълен фарс! Но какво да очакваме от нашите политици? Ако бяха на негово място и те биха постъпили така.

HaidutiДруго клипче с футболистите от националния отбор, пременени като хайдути също се доближава до фарса. То е направено с цел да предизвика патриотични чувства у отчаяните фенове на отбора, но по-скоро е трагикомично. Да гледаш нашите „юнаци“, които са бледа сянка на футболисти, как се правят на хайдути, забиват ками и вадят пищови – тъжна гледка?! Дали от БФС не са направили клипчето за самите футболисти, с цел да ги направят патриоти и най-накрая да научат текста на химна на България?! Омръзна ми да ги гледам как стоят като истукани, не пеят химна и после на терена играят старомодния си, безличен футбол. Очакваме чудо срещу Швеция и Франция, но чудесата не се случват по дискотеките и в прегръдките на златотърсачките!

Всеки ден у нас стават катастрофи с мотористи. С убити, ранени, осакатени. Полицията не прави нищо, за да спре тази анархия. Във Варна продължават да карат на една гума, с над 100 км/час, да си правят гонки по оживените булеварди. Сутрин и вечер! Варненци пропищяха от тази вакханалия на две гуми, но полицията – не! Имам чувството, че родната полиция чака мотористите с пистови мотори да се самоизтребят, както стана с мутрите ни! При липсата на мозъчна дейност, инстинкт за съхранение и липса на контрол от близките – това е напълно възможно.

Иво Югов

barometar.net