Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 26.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Любопитно

Аврам Тодоров даде пресконференция за спечеленото дело срещу Комисията по досиетата

Avram-TodorovАврам Тодоров, бивш областен председател на БСП-Варна и екс заместник-областен управител, даде пресконференция след спечеленото дело срещу Комисията по досиетата. В Дома на Стопанския деятел освен представители на медиите дойдоха и знакови фигури от БСП-Варна – Пламен Стоянов, Януарий Вичев, Николай Джагаров, Иво Стамболийски, както и Велико Иванов от БКП. До Аврам Тодоров застанаха адвокатите Иван Ангелов и Владимир Димитров, изнесли битката, продължила седем години.

Аврам Тодоров започна с препратка към публикация във вестник, където е обявен за „агент на Държавна сигурност“. Седем години по-късно излиза наяве несъстоятелността на обявяването. Адвокат Иван Ангелов представи цялата сага, представяйки няколко папки с документи.
Адвокат Ангелов разясни казуса за прословутата явочна квартира „Македония“ и разказа как оперативен работник от ДС е оформил досие с неистински документ.

След много перипетии и обжалвания на решения на всички инстанции на Административния съд се стигна до решение на ВАС, че Комисията по досиетата неправомерно възоснова на неистински документ е обявила за „съдържател на явочна квартира“ Аврам Тодоров. В БСП-Варна вече тръгнаха залози дали Аврам Тодоров се завръща в Голямата Игра. От хората на Кирил Добрев до лобито около Георги Гергов всички искат да спечелят на своя страна влиятелна фигура като него. Основните играчи знаят, че той е „представител на една от тенденциите в БСП-Варна“, както се изрази близък до гуруто на апарата на „Позитано“20 Асен Марков, информира bgsniper.com