Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 23.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Европа

Евродепутатът Емил Радев организира вело ревю в подкрепа на Европейския ден без загинали на пътя

radev55Обучително вело ревю, което предизвика голям интерес сред младежи и възрастни, организара в скейт парка „Свети Георги“ в Добрич “ евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Емил Радев. В събитието, което бе под мотото „Безопасност на пътя“, взеха участие младежи, чиито велосипеди са с конструктивни промени. То бе посветено на Европейския ден без загинали на пътя, който се отбелязва на 21 септември. Всеки от участниците, които се конкурираха в четири категории – – крос кънтри, фрий райд, дърт джъмб и детски велосипеди, представи по изключително атрактивен начин велосипеда си. Най-добре презентиралите тунингованите си превозни средства получиха награди. Идеята на събитието бе да се съчетаят състезателния елемент и обучителния аспект.
Емил Радев приветства участниците и им пожела успешна учебна година. Официални гости на вело ревюто бяха Даниела Димитрова – народен представител от ПП ГЕРБ-Добрич, Красимир Николов – общински ръководител на ПП ГЕРБ-Добрич и Пламен Иванов, председател на Българската асоциация на пострадали при катастрофи.
„Радвам се да видя толкова много млади хора. С това събитие бихме искали да отбележим Европейския ден без загинали на пътя, който се провежда на територията на цяла Европа на 21 септември. Инициатива стартира миналата година и подкрепя идеята, че пътната безопасност засяга всички нас, тъй като всеки ден по европейските пътища загиват средно 70 души, а други 370 получават тежки наранявания“, коментира Радев. И изтъкна, че намаляването на жертвите и ранените на пътя трябва да продължава да е приоритет, докато не постигнем ден без нито един загинал по европейските пътища.
Евродепутатът отчете, че през осемте месеца на 2017 г. в България се наблюдава намаляване на тежките инциденти, загиналите и ранените при пътнотранспортни произшествия в сравнение със същия период на 2016 г. Той изтъкна, че намаляването на жертвите и ранените на пътя трябва да продължава да бъде приоритет.
Българският евродепутат бе категоричен, че е много важно всички участници в пътното движение да допринесат за намаляване на рисковете и повишаване на пътната безопасност, докато шофират, ходят или карат велосипеди. „Именно образованието и информираността имат важен принос за пътната безопасност. Радвам се, че днес тук с нас е представител на Българската асоциация на пострадали при катастрофи, който ще представи правилата за безопасност за велосипедистите. Ако всеки един от нас знае добре правилата и ги спазва, ще имаме повече сигурност на пътя и така ще допринесем за спасяването на човешки живот“, обърна се към участниците Радев.
Председателят на Българската асоциация на пострадали при катастрофи Пламен Иванов коментира, че в резултат на войната по пътищата, „всяка година една класна стая остава празна“. „1/3 от загиналите са велосипедисти – те са сред най-уязвимите участници в движението“, добави Иванов. Той даде ценни напътствия на велосипедистите, като ги посъветва да спазват стриктно Закона за движение по пътищата – всеки велосипед да бъде оборудван със спирачки, звънец, светлоотразители, както и да използват светлоотразителна жилетка. Народният представител Даниела Димитрова награди най-добре представилите се участници във вело ревюто.

barometar.net