Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 29.03.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Бизнес

Иван Портних: Вярвам, че Българо-холандският морски бизнес форум ще е полезен за участниците

forum-varna3.jpgПредставители на над 25 фирми участват в третото издание на Българо-холандския морски бизнес форум, който се провежда във Варна от 1-ви до 4-ти октомври. Организатори на събитието са Община Варна и Община Дордрехт, с подкрепата на Българската национална асоциация по корабостроене и кораборемонт, холандската – Netherlands Maritime Technology, както и на Посолството на Кралство Нидерландия в България. Инициативата дава възможност на представителите на морския бизнес да се запознаят с развитието на сектора в регионите Варна и Дрехтситис (Холандия), и да се информират за добри практики в сферата на икономическото сътрудничество.

„Вярвам, че третото издание на форума е знак за превръщането му в добра традиция със свое място в събитийния календар на града. Поставихме началото на тези международни срещи през 2015 г., водени от желанието да бъдем полезни за местния бизнес, както и да разширяваме контактите с нашите партньори от град Дордрехт. Вярвам, че тези събития са ползотворни за участниците и че заедно сме намерили формулата за работещо сътрудничество между бизнеса и местната власт“, заяви кметът Иван Портних при откриването на форума. На събитието присъстваха Н. Пр. Яп Вернер – изпълняващ ръководител на дипломатическата мисия на Нидерландия у нас, и Ринет Рейнваан – зам.- кмет на Община Дордрехт.

„Много се радвам, че съм на този бизнес форум, който показва увереността и желанието за сътрудничеството между тези два града и нашите две държави, които са членки на ЕС. Холандия е водеща във вътрешното корабоплаване и сме лидер в производството на кораби“, заяви посланикът. „Можем да се гордеем от развитието на взаимоотношенията между двата града. Вече се проведоха две срещи на морска тематика, които доведоха до конкретни договори и ангажименти в областта на морското дело“, каза зам.-кметът Ринет Рейнваан. В рамките на инициативата са предвидени посещения на холандската морска бизнес делегация в дружества от морския бранш във Варна. Участниците имат възможността за провеждане на индивидуални бизнес срещи с потенциални холандски партньори.

barometar.net