Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 19.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Анализи

Борисов защити шуробаджанашката схема на Делян Добрев

dobrev444Бойко Борисов защити шуробаджанашката схема на Делян Добрев в Хасково. Според премиера думата „кум“ няма никакво значение, но:

 Как ще обясни, че „дрийм тийма“ на Делян Добрев присъства в състава на всяка една комисия по Закона за обществените поръчки, а неговият кумец, приятел и съученик зам.-кмета Евгени Консулов е председател за всички големи процедури, които община Хасково е правила през последните  2 години?

Как ще обясни какво правят във властта заедно Росица Гаргова,  директор на финансовата дирекция в общината и първа братовчедка на Делян Добрев и нейният съпруг Даниел Гаргов, който е председател на финансовата комисия в Общинския съвет?

Как ще обясни Борисов защо капитанът на „мечтания отбор“ Евгени Консулов е председател и на комисиите по ЗОП за всички панелки, които се санират в Хасково – близо 70 на брой, с обща стойност над 65 млн. лв.?

Как ще обясни Борисов назначението на секретарят на община Хасково Биляна Димитрова, която е кумица на Добрев?

Ето как Борисов обясни шуробаджанашката схема на Делян Добрев:  „Когато се създаваше партия ГЕРБ много млади хора заявиха членството си, а после се задомиха. Тези хора имали своите приятели и роднини. Нормално и тези хора да работят някъде, както бил нормално хората да слагат подписи като се женят.“

Брилянтно обяснение, нали? Но нито дума колко европейски и общински средства е разпределял „дрийм тима“ на Делян Добрев и какви хонорари и комисиони е вземал? Оставката на Добрев била „достоен акт, но ние не признаваме вина”. За сведение на Борисов в бяла държава при най-малкото съмнение за шуробаджанащина, такива като Добрев си отиват на секундата. Но тъй като не сме бяла държава, цялата партия ГЕРБ скача в защита на Делян Добрев и се опитва да го спаси. От какво?  От безобразното му кадруване, което е преляло чашата на почтен човек, като кмета на Хасково Добри Белииванов? Същият Белииванов, който взема на работа Делян Добрев в областна управа сега му сърба попарата.

Морално било, според Борисов кметът да си подадял оставката. А морална ли е шуробаджанащината на Делян Добрев? Какво място има такъв човек в ГЕРБ или в която и да е партия?

За това Борисов не каза нито дума. Как и да каже, когато Цветанов набързо мобилизира структурите да защитават Добрев. Все едно е някакъв герой. Никакъв герой не е кадровикът от Хасково. А обикновен, самозабравил се депутат с власт.

И е крайно време Борисов да раздели партийната от държавната и общинска власт. Не може такива като Добрев да са областни координатори на ГЕРБ и депутати. Видяхме до какво води това: в Добрич, Хасково…кой е следващият град?

barometar.net