Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 20.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Бизнес

По инициатива на кмета Шитов в Девня изграждат модерен търговски център

targovski-zentar.jpgС усилени темпове в Девня се изгражда закрит модерен търговски център, който ще се разпростира на мястото на доскорошния пазар на ул. „Просвета“. Той ще носи името „Марциана“ – сестрата на император Марк Улпий Траян, основал късноантичния град Марцианопол, чийто наследник е Девня. Инициативата за новия търговски център е на кмета Свилен Шитов, а проектът е на главния архитект на Девня Симеон Георгиев. Той ще бъде на един етаж, а в него ще се помещават 14 магазина, които общината ще отдава под наем, пейки, сух фонтан и тоалетни, посочи градоуправникът.

355 квадратни метра е разгърнатата застроена площ на търговския център, който ще разполага с три входа – откъм ул. „Просвета“, бул. „Съединение“ и малката локална уличка край близките блокове. По проект застрояването на имота ще бъде разделено на две групи – едната от 5 тела в северозападната част, и втората група – 2 тела в югоизточната част, обясни Свилен Шитов. Между сградите ще бъде оформена паркова среда с алеи и озеленяване, която ще свързва спирката на бул. „Съединение“ с търговския център, а оттам и вътрешноблоковото пространство на квартала.

Поради недостига на паркоместа за обслужване на търговския център, а и на района като цяло, се предвижда разширяване на ул. „Просвета“ към вътрешността на имота, за да може по цялата улица да се проектират надлъжни паркоместа. Те ще бъдат 8, като 2 от тях са предвидени за инвалиди. Отделно в имота се проектират 5 допълнителни паркоместа, които ще се изградят от бетонови елементи тип „тревна фуга“.

Фирмата изпълнител „Солей 06“ ООД трябва да изгради обекта в срок до 1 декември т.г., заяви кметът Свилен Шитов, който инспектира ежедневно строително-монтажните дейности на обекта.

barometar.net