Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 20.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория България

Стоян Пасев атакува в съда референдума в село Чернево

PasevИнициативен комитет за провеждане на референдум в село Чернево, Варненска област разпространи отворено писмо до медиите. Ето текста на писмото без редакторска намеса:

ОТВОРЕНО ПИСМО

ДО ВСИЧКИ МЕДИИ

БЪЛГАРСКАТА КАТАЛУНИЯ – как Стоян Пасев, назначен за областен управител на Варна не зачита допитването до народа на жителите на с.Чернево, общ. Суворово

На 20 Август бе проведен референдум в село Чернево.

512 души или 49,28% от гражданите с избирателни права гласуваха и категорично определиха решението на населението от допитването до народа. С 484 вота с отговор ДА на поставения за гласуване въпрос „Подкрепяте ли местните власти да не допуснат изграждане на депо за неопасни отпадъци, генерирани от дейността на „Девен“ АД и рекултивация в ПИ 006167 по КВС на земеделските земи в землището на с. Чернево?” предложението предмет на референдума се зачита и е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ЗА ВСИЧКИ ВЛАСТИ. ОБЯВЕНО БЕ С РЕШЕНИЕ НА ОБЩИНСКАТА ИЗБИРАТЕЛНА КОМИСИЯ.

В продължение на няколко месеца жителите на с. Чернево преминахме през всички изисквания поставени пред обществото ни за упражняване на конституционното ни право – пряка демокрация, чрез осъществяване на референдум. Ние искаме да съществува и се развива нашето родно място с.Чернево, без производствени отпадъци на Девненски завод, борбата ни е за чист въздух, здраве и комфортна среда. Искахме това да стане по най – цивилизования начин чрез местен референдум, без крайни протестни действия и гражданско неподчинение. НО, ПО ВСЯКАКЪВ НАЧИН СЕ ОПИТВАТ ДА ОСУЕТЯТ ЗАЧИТАНЕТО НА МНЕНИЕТО НА НАРОДА – НА МЕСТНИЯ РЕФЕРЕНДУМ!

Утре на 12.10.2017г. от 13ч. в Административен съд Варна ще бъде гледано дело по искане на Областния управител Стоян Пасев. Делото той е завел срещу Общинската избирателна комисия, заради тяхното решение за обявяване на резултата от проведения местен референдум. Т.е. делото е, за да бъде обявено решението от референдума за незаконно. Както и да го интерпретират засегнатите от допитването до народа, референдум в Чернево имаше, резултатите му са ясни и показателни, всички народни избраници на местно ниво – местен парламент, кметове, настоящи и бъдещи депутати, мераклии за местата в общинския съвет и т.н. чуха, видяха и се запознаха с волята на народа – не искат депо за промишлени отпадъци в землището на селото. Факт е!!!

Никой друг не оспори волята на народа – затова утре в залата реално ще се изправим народа на с.Чернево срещу Областния си управител.

Каним всички заинтересовани от защитата на устоите на демократичните ценности, защитата на естествените права – право на чист въздух и здравословна среда за живот да присъстват на на съдебното дело, което ще се проведе на 12.10.2017 г. от 13ч. в Административен съд – Варна.

Инициативен комитет за произвеждане на местен референдум в село Чернево, Община Суворово на 20.08.2017 г., с Председател Валентин Христов Георгиев.

www.barometar.net