Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 20.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Анализи

Кой ще извади скалпела?

rumen-radev444В Холивуд се случи това, което се случва във всеки български град – за факт, който е публична тайна се мълчи. От страх, от бездушие, от мързел, от липса на гражданска съвест. Десетки актриси, мълчали през годините като риби обвиниха продуцента Харви Уайнстийн в сексуално насилие. Те са мълчали досега, защото като млади са имали нужда от роли в киното и са изтърпели задявките на похотливеца. Но вече като утвърдени имена – Гуинет Полтроу, Анджелина Джоли и др. се включиха в атаката срещу Уайнстийн.

Позната картинка – в България трябва национална телевизия да подхване местния феодал, за да проговорят „будните“ гласове. Всички знаят, че Митьо Очите дерибейства по Южното Черноморие /и се отчита в София/, но никой не застава с името си, за да го разобличи. Във Варна е публична тайна, че каквото е поискала групата ТИМ от държавата и местната власт го е получила – Крайбрежната алея, кораб-ресторант на плажа, бившия Център за съвременно изкуство, стадион „Варна” /който го правят 10 години/, Калните бани /които превърнаха в бар/. В Добрич, кмета раздава по 50-70000 лева на свои приближени по проекта за водния цикъл и само 1 /една/ журналистка има куража да го напише. С цялата си наглост кметът Йордан Йорданов заплашил да я съди?! Кметове, съдии, прокурори, шефове на държавни фирми имат луксозни имоти и коли, обикалят света – но никой не ги пита как си го позволяват с 1500-2000 лв. заплата?!

Какъв ще бъде новият антикорупционен закон и ще има ли ефект от него – предстои да видим. Президентът Радев разкритикува проектозакона и каза, че „където има гангрена, трябва се реже със скалпел.“ Но кой ще извади скалпела, когато политици, прокурори, съдии, групировки са оплетени като свински черва?

barometar.net