Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 06.05.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Любопитно

Д.Делчев: Борисов купува гласове за предстоящите избори през Бюджет 2018

borisov345Бюджет 2018 е панически и през него премиера Бойко Борисов прави опит да си купи гласове за предстоящите избори. Това заяви пред БНР председателят на „Движение България на гражданите“ Димитър Делчев. Според Делчев правителствения Бюджет 2018 ще натовари бизнеса с 10% повече разходи през следващата година заради административното увеличение на осигуровките. По думите му свободната стопанска инициатива ще бъде поставена на системи, разчитайки само на обществените поръчки, които властимащите раздават. Лидерът на ДБГ беше категоричен, че чрез Бюджет 2018 ще се засили корупционния модел, по който бизнесът в страната бива опитомен, информира news.bg

„Властта нарича този бюджет социален, но е направо социалистически“, заяви още Делчев и добави, че вместо да се залагат реформи, единствената цел на бюджета е да се замажат очите на определени групи в обществото, от които правителството ще очаква подкрепа на предстоящи избори.

Според Делчев бюджетът на кабинета „Борисов 3“ за следващата календарна година ще отложи борбата с корупцията за още една година, защото в проекта не са заложени средства за това. За сметка на това дупките, през които изтичали обществените средства за здравеопазване и други, ще останат широко отворени. Според Делчев в системата на МВР е необходимо оптимизиране на администрацията, но в Бюджет 2018 реформа в системата не е заложена.