Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 29.03.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Бизнес

Новите автобуси идват във Варна през март

Avtobusi-Osveshtavane15-те нови автобуса, производство на полската фирма „Соларис“, ще бъдат пуснати по варненските улици в началото на март, съобщи за Varna24.bg шефът на фирма „Градски транспорт“ в града инж. Злати Златев. Договорът е вече подписан, тече 45-дневният срок, в който трябва да бъде изпратен прототип на новите возила и след още 120 дни ще бъдат доставени всичките поръчани автобуси. Това означава, че след четири месеца, или в началото на март, варненци ще могат да се възползват от новата си придобивка.

Златев разкри и част от екстрите на новите возила. Автобусите ще бъдат солови, 28-местни, отговарящи на стандарт ЕВРО 6, което означава, че ще са с най-чистата система на димни газове. Ще бъдат оборудвани с централно смазване, както и с камери за предно и задно виждане. Във всеки автобус ще има информационно табло, което ще съобщава на пътниците настоящата и предстояща спирка. Предвижда се доставката на автобусите да е заедно с диагностична апаратура с необходимия софтуер за ДВГ и скоростна кутия.

Стойността на поръчката е над 6.3 млн. лева без ДДС. В сумата влиза и обучението на водачи и монтьори. Обществената поръчка се финансира по оперативна програма „Региони в растеж“ и на практика е част от втората фаза на проекта за интегриран градски транспорт.