Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 18.06.2018
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558
USDUSD11.6866
GBPGBP12.2398
CHFCHF11.6897

Анкета

Могат ли да се справят МВР и местната власт с мотористите, които тормозят варненци?

Резултати

Loading ... Loading ...

В категория Светът

Разговорите в роуминг в страните от Западните Балкани могат да поевтинеят до края на годината

moskovskiДо края на годината може да поевтинеят значително разговорите в роуминг в страните от Западните Балкани. Това съобщи министърът на транспорта и съобщенията Ивайло Московски, цитиран от БТА. До месец ще бъде подписан Меморандум на ниво правителство за отпадане на таксите за роуминг за страните от Западните Балкани, каза министърът. Това ще даде възможност на телеком операторите да подпишат споразумение и по между си, за да паднат цените.

„Не може да имаме 6-7 лева на минута такса с Македония, с Босна или Сърбия. Това са чудовищни цени“, коментира Московски. Той каза, че очаква операторите да подпишат споразумението до края на годината.

Министър Московски откри днес Петата конференция „Логистични хоризонти 2025“. Пред форума той изброи заложените цели и приоритети на министерството по време на председателството на България на Съвета на ЕС. „Основна задача ще бъде още популяризиране на цифровите политики на ЕС със страните от Западните Балкани. Това са широколентов интернет, високоскоростна трансгранична свързаност, както и намаляването на цените за роуминг услугата, каза Московски.