Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 29.03.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Бизнес

Марешки отказа подкрепа на БСП за вота

mareshki-borisovБСП не са срещнали разбиране от групата на „Воля“ за подкрепа на вота на недоверие. Това стана ясно от думите на депутатът от БСП Жельо Бойчев след срещата между двете групи. „Те считат, че един вот на недоверие няма да помогне за решаване на борбата с корупцията в България“, обясни Бойчев. Социалистът беше категоричен, че те ще продължават да търсят подкрепа сред всички граждани за сваляне на правителството от власт.

Според Бойчев вотът имал една цел – да се види кой подкрепя правителството на Борисов и това се виждало от гражданите. Вотът поставя разделителна линия кой искал промяна в обществото, посочи червеният депутат. Бойчев заяви още, че корупцията ощетява всеки гражданин и затова БСП започва този разговор.

След разговорите със социалистите председателят на „Воля“ Веселин Марешки коментира: „Ние като прагматици и специалисти не може да участваме в едно празно говорене. Информация за корупцията, контрабандата и картелите ще изнасяме всеки ден пред българските граждани.“

Той уточни, че за това не му е необходим механизъм като вот на недоверие и не счита за нормално преди коледните празниците и преди Европредседателството да има такъв вот. Марешки обаче заяви, че оценката за ситуацията в страната на „Воля“ и на БСП съвпада – страната ни по оценка и на международни фактори е най-корумпираната и трябвало да се търси решение. Според Марешки няма в момента критична маса от хора, които да искат парламентарни избори.

От „Воля“ считат, че такива избори могат да се състоят най-рано след Евроизборите, които ще покажат дали хората одобряват действията на това правителство. „Ако ГЕРБ спечелят там, няма да има на какво основание да се искат нови избори“, обясни Марешки. Припомняме, вчера БСП получи принципна подкрепа на ДПС за вот на недоверие. От двете партии обаче заявиха, че конкретиката, включително и уточняване на темата, ще бъде обсъждана след гласуването на Бюджет 2018 в пленарна зала, информира news.bg