Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 19.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория България

Д-р Янко Станев: Социалната програма на Варна обслужва между 14 и 16 хил. души

komisiaОбщина Варна първа в страната е разработила своята социална програма, тя е уникална, съобразена със методики по всички съвременни критерии и всяка година тя обслужва между 14 и 16 хил. души. Това заяви зам.-председателят на общинския съвет д-р Янко Станев пред студенти по време на заседанието на комисията по бюджет и финанси, което се проведе в Икономическия университет. Участва и ректорът проф. д-р Пламен Илиев и преподаватели от университета.

Станев призова колегите си да подкрепят предложението за увеличаване на персонала от 85 на 94 души в Комплекса за социални услуги за деца и младежи. Те са в 8-те Центъра за настаняване от семеен тип, като в 7 от тях са с увреждания. Съветниците гласуваха увеличаване на фонда за заплати и осигуровки със 7 734 лв.

Друго решение отпусна 90 хил. лв. мостово финансиране на програмата за лични асистенти, разпределени по районните кметства, в която са включени около 200 лица с увреждания.

Съветниците утвърдиха и броя на паралелките под норматива в различни училища във Варна, в кв. Галата, с. Константиново. Това е важна подкрепа, да се облекчи до максимум образователните структури в населените места, особено при новите мерки в национален мащаб за намаляване на децата, които отпадат от образователната система, подчерта д-р Станев. По думите му усилията и средствата, отделени в тази посока, са с най-висок социален ефект.

Гинка Христова

dnesplus.bg