Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 19.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Любопитно

Корнелия Нинова получи първата ГЕРБ-оставка преди пленума на БСП

kornelia-ninova33Корнелия Нинова победи вътрешнопартийната опозиция на конгреса. С изгонването й от пленарната зала на парламента Димитър Главчев й даде възможност за „победа навън“. „Нинова извади на ринга Борисов, който се опитваше да стои встрани, и записа първата си червена точка“, коментира в ефира на нова тв социологът Първан Симеонов. Бойко Борисов пък жертва Димитър Главчев, за да „не се изложи“ пред чужденците и председателят на Европарламента Антонио Таяни да не говори „пред празна зала“.

„Държавата ни е по-важна от всичко“, коментира Борисов след срещата си с Главчев. „Всички на Софрата“ е играта на Борисов. Нинова ще се опита да удържи инициативата и да представи дебатите по вота на недоверие като „победа на парламентаризма“. След оставката на Димитър Главчев даде заявка за „ново начало“.

„Днешното решение бе горчив урок! Урокът е затова, че в правовата държава е нормално да има управляващи и опозиция, че е нормално да бъдем на различни мнения, защото представляваме различни групи от българското общество и че трябва да се зачита мнението на другия.

Краят на председателството на г-н Главчев е възможност за ново начало. То е предизвикателство пред всички нас. То е тест за политическа зрялост – дали сме готови да поставим ново начало на парламентаризма.

Дали сме готови дебатът тук да стане дебат по същество и с аргументи. Дали сме готови да възстановим конституционни принципи – че в парламентарната република върховният орган е парламентът и че изпълнителната власт, от когото и да се представлява тя, се излъчва от този парламент“, заяви от трибуната на парламента Корнелия Нинова.

bgsniper.com