Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 23.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Бизнес

Община Варна: Няма нарушения при продажбата на общински жилища

grigor-grigororv44Разпорежданията с жилищни имоти на територията на община Варна винаги са извършвани след прието решение от Общински съвет и в изпълнение на закона и наредбата. Това заявиха от дирекция „Общинска собственост, икономика и стопански дейности“ по повд на обвиненията на общинския съветник Григор Григоров, че общински жилища се наемат и продават в нарушение.

„Посочените примери за извършени сделки с жилищни имоти от страна на община Варна са извършени съобразно действащата нормативна уредба: чл.47 от Закона за общинската собственост и чл.32 от Наредбата за условията и реда за установяване на жилищни нужди на гражданите, настаняване и продажба на общински жилища на Общински съвет Варна.

По повод на коментара на Григоров за това, че общинските жилища са продавани на цени два или три пъти по-ниски от пазарните, чл.36, ал.2 от Наредбата гласи, че „ Продажната цена на жилищата, находящи се във всички райони на територията на община Варна е не по-ниска от актуалната данъчна оценка“, обясняват от администрацията, съобщи dariknews.bg