Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 29.03.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Бизнес

„Преместваем” ресторант завзе Офицерския плаж във Варна

zavedenie-Plaj222Голям по площ „преместваем“ обект завзе голяма част от Офицерския плаж във Варна. През пролетта варненци видяха как новият концесионер на плажа, Александър Александров /фирма „Теменуга“ 2014/ разчисти пясъка, постави бетонни постаменти със заварени за тях метални планки и изгради заведение на пясъка. Група екоактивисти протестираха, бяха изпратени сигнали до Министерство на туризма, което изпрати комисия да провери случая. Комисията констатира, че няма закононарушения и бетоновите елементи са преместваеми и са основа не за масивен, а за преместваем обект. Според специалисти в строителството тези бетонови елементи могат да се вдигнат само с кран или  да бъдат разбивани с къртач. Какво е преместваем обект и дали въпросното заведение е такова?

Според Закона за устройство на територията преместваем обект е обект, предназначен за увеселителна, търговска или друга
обслужваща дейност, който може след отделянето му от повърхността и от мрежите на техническата инфраструктура да бъде преместван в пространството, без да губи своята индивидуализация и възможност да бъде ползван на друго място със същото или с подобно предназначение на това, за което е ползван на мястото, от което е отделен.

zavedenie-plajВъзниква въпроса: може ли въобще заведението да бъде преместено и защо Министерство на туризма е разрешило да се построи такова на пясъка и то с огромна разгъната площ? Съгласно договора наемателят има право да постави преместваеми обекти и съоръжения, в това число може да осигури допълнителна търговска площ около заведенията за бързо хранене. Колко още подобни „преместваеми“ заведения може да направи наемателят Александров и ще остане ли място за плажуващите се питат варненци, за които Офицерският плаж е любимо място. Очакваме отговорите от Министерство на туризма, които са разрешили заведението да работи, питаме дали са изпълнение всички санитарно-хигиенични условия, откъде ресторанта се снабдява с вода, има ли мръсен канал и пр.

barometar.net

Снимки – фейсбук