Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 18.12.2017
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558
USDUSD11.6566
GBPGBP12.2161
CHFCHF11.6760

В категория Бизнес

Държавата си оттегля исканията за спиране на делата за „Царска Бистрица“ и „Врана“

Simeon_Sakskoburg.Държавата ще оттегли исканията си за спиране на двете дела за „Врана“ и „Царска Бистрица“. Това стана ясно от изявления на правосъдния министър Цецка Цачева и министъра на регионалното развитие Николай Нанков. Те обявиха становището на работната група, създадена по повод царските имоти. Тя е започнала работа на 31 октомври, след като в Народното събрание тогавашният шеф на парламента Димитър Главчев, премиерът Бойко Борисов и омбудсманът Мая Манолова е получено писмо от Симеон Сакскобургготски да се намери решение по въпроса с имотите.

Становището на работната група е, че изпълнителната власт не може да се меси в работата на съда, а единственото решение е създаването на нов закон, което е само от компетенцията на Народното събрание. Поради тази причина, държавата ще оттегли искането за спиране на „Царска Бистрица“ и „Врана“, което бе внесено заради работата на работната група. Делото за „Врана“ е насрочено за края за 8 май догодина.

Преди искането за спиране обаче, една от ответничките по него е починала, така че то не бе засегнато от това искане. На брифинга стана ясно още, че до момента държавата е изплатила адвокатски хонорари 1 008 000 лева по делата за имотите, 1 400 000 лева по делото за горите, което продължава на 30 март 2018 г. в Софийски окръжен съд, пише 24chasa.bg