Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 18.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория България

Отличиха Марица Гърдева за „Арт дарител” на 2017 г.

mariza-gurdevaОбщинският съветник Марица Гърдева беше отличена като „Арт дарител” на 2017 г. за участието си в благотворителната кампания „Изкуството за деца в нужда” на Фондация „Св. Св. Константин и Елена”. За девета поредна година чрез продажбата на произведения на изкуството от български и чуждестранни автори се събират средства за нуждите на децата от ЦНСТ „Изгрев”, ЦНСТ „Другарче”, Дом „Княгиня Надежда” и помощното училище с интернат „Св. Св. Кирил и Методий” в с. Кривня. Целта на инициативата е да бъдат подпомогнати образователното и професионалното развитие на децата и младежите.
За каталога на фондацията, който предлага богато разнообразие от произведения на изкуството, тази година Марица Гърдева дари над 1400 ръчно изработени мартеници. Със средствата, събрани от продажбата им, се подпомогна организацията на професионални курсове за младежи в неравностойно положение.
„Вярвам, че по този начин, за децата ще има по-добро бъдеще”, коментира общинският съветник и благодари за отличието, което й бе връчено на тържественото закриване на благотворителната кампания за 2017 г. Марица Гърдева, която е председател на групата на ГЕРБ във варненския местен парламент и оглавява комисията по туризъм към ОбС, вече подготвя мартеници за следващия каталог на фондацията. „Имам амбицията за следващата година да изработя над 6000 мартеници. Превърнах своето хоби в кауза, на която съм посветила свободното си време. Защото съм сигурна, че положителната енергия и добрите дела на всички, които участват в благотворителната кампания, са важна подкрепа за децата в неравностойно положение, лишени от родителска грижа и със специални потребности от Варна и региона”, посочи Марица Гърдева.

barometar.net