Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 24.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория България

Приватизаторът Нинова подписавала договори със себе си, без да има право на това

kornelia-ninova33Подписвала ли е през 1999 г. Корнелия Нинова договори със себе си в „Техноимпекс“ АД и „Техноимпекс-98“ АД, без да има право за това? Този въпрос зададе на страницата си във фейсбук бившият депутат от ГЕРБ Антон Тодоров, кой методично осветява далаверите при приватизацията на „Техноимпекс“, информира factor.bg

„Документи от сделката за приватизацията на „Техноимпекс“ показват, че това е неоспорим факт. Според юрисконсултът на Агенцията за следприватизационен контрол, която описва казуса в документ от 2002 г.: „Договорът за осъществяване на приватизационната програма, страни по който са „Техноимпекс“ АД е сключен на 14.01.1999 г., т.е. един ден след сключване на приватизационния договор, като и двете дружества („Техноимпекс“ АД и „Техноимпекс-98“ АД) са представлявани от изпълнителния директор Корнелия Петрова Нинова. ПРАКТИЧЕСКИ Е БИЛО НЕВЪЗМОЖНО лицето Корнелия Петрова Нинова да бъде вписано като изпълнителен директор на приватизираното дружество само ден след сключване на приватизационния договор (сключен на 13.01.1999 г., бел. моя). При извършена справка в търговския регистър на Софийския градски съд се установява, че съдът регистрира промени по фирмено дело № 25678/91 за „Техноимпекс“ ЕАД в по-късен момент от 14.01.1999 г., като вписва нов устав, приет от общото събрание на акционерите на 28.05.1999 г., вписва нов съвет на директорите в състав: Ирина Георгиева Григорова-председател, Корнелия Петрова Нинова-изпълнителен директор, и Васил Александров Георгиев-зам.-председател. Очевидно към 14.01.1999 г. Корнелия Петрова Нинова НЕ Е БИЛА ИЗПЪЛНИТЕЛЕН ДИРЕКТОР НА „Техноимпекс“ АД (приватизирано ден преди това, бел. моя) и съответно не е имала правомощия да представлява дружеството, включително да подписва договори от негово име“, посочва Антон Тодоров.

Той прилага и документ от архива на Агенцията за следприватизационен контрол, както и самия договор подписан и за двете страни от Корнелия Нинова, въпреки, че не е имала право да прави това.