Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 29.03.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Бизнес

Девня цимент“ употреби местната общност, за да си направи коледен пиар

obshtina-devniaВъв връзка с продуцирана от „Девня цимент“ медийна публикация, в която се твърди, че заводът бил направил „оригинален коледен подарък към талантливи танцьори“, а именно „чисто нова зала за репетции“ в Народно читалище „Отец Паисий 1928“, от Община Девня определиха съдържанието на визирания материал като некореспондиращо с обективната истина.

Това е така, защото „чисто новата зала“, която представлява едно салонче, продължава да бъде с неизмазани стени и с неремонтиран таван, вследствие на което помещението се наводнява при всеки дъжд. Новото подово покритие – ламинат, което са осигурили и монтирали от „Девня цимент“, е от най-евтиния вид (бял ламинат) и не е подходящо за игра на танцьорите, тъй като е хлъзгаво, обясни заместник-кметът на Община Девня Донка Йорданова.

Секретарят на читалището Тодорка Узунова, която в обозначената като „платена“ публикация е определена като „директорка“, категорично не е давала каквито и да било изявления пред пресцентъра на „Девня цимент“, така че цитатът – „Без вашата помощ, както материална, така и морална нямаше да се справим. Вашата подкрепа за нас е много важна“ – коментира директорката на читалището г-жа Узунова за съвместната работа с Девня Цимент АД“ – е плод на художествена измислица, заяви заместник-кметът на Община Девня след проведен разговор с Тодорка Узунова.

Отделно от това трябва да се подчертае, че отоплението, което са осигурили от „Девня цимент“ за „чисто новата зала“ – детайл, който иначе отсъства от снимковия материал, приложен в платената публикация, е печка на твърдо гориво. Никак не е ясно как това обстоятелство се вписва в стратегията на „Девня цимент“ за устойчиво развитие предвид факта, че отоплението с твърдо гориво представлява един от най-сериозните замърсители на приземния атмосферен въздух с фини прахови частици, водещ до неблагоприятни здравни последици за населението и околната среда, подчерта Донка Йорданова
.
Община Девня е отворена за сътрудничество с представители на бизнеса, стига инвестиционните намерения към общността да са съгласувани с местната власт и да са целесъобразни, а не показни и очевидно преследващи користна цел, каквато е непременното извличане на пиар дивидент за сметка на интересите на общността. Тази теза се потвърждава и от приложената в платения материал „грамота с колаж със снимки“, в която манипулативно е използван кадър с кмета Свилен Шитов, въпреки че през 2017 година той не е участвал в каквито и да било съвместни инициативи с „Девня цимент“. И с просто око се забелязва, че грамотата, за която абстрактно се твърди, че е „подарък от общността“, е лишена от задължителния реквизит „подател“, но пък очевидно без колебание е употребена медийно от пресцентъра на циментовия завод с цел извличане на пиар дивидент.

barometar.net