Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 20.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория България

Шесторният убиец Росен Ангелов е тренирал като Рамбо в двора на вилата в Луково

Rosen-angelovШесторният убиец Росен Ангелов, който се издирва от МВР, е тренирал като Рамбо. Това става ясно от снимки, направени в двора на вилата, в която се е укривал в село Луково. В двора са открити следи от стрелба. Росен се е целел в измайсторени от него мишени. Най-шокиращото обаче са навързаните на канап бутилки, по които той е стрелял, информира epicenter.bg

„Полицията иззе доказателства. Късно снощи приключи акцията. Видимо там е живял човек до 9:30-10 часа сутринта вчера, видимо е имало човек. Имаше включени електроуреди. Имаше включен компютър. Човекът, който е бил вътре се е уплашил от медиите, които рано оповестиха информацията за акцията, заяви кметът на Луково Румен Колев. „Вътре имаше затоплена храна. В къщата открихме и негови снимки. Те също са иззети. Предполагам, че той е следил новините и затова е избягал“, каза той пред Нова тв.

„Виждал съм го преди 10-12 години. Тогава го издирваха за блудство. Аз не знам, но е водил точно там някакви малки момичета. Знам, че след това беше в затвора. Не е живял никога тук. Обикновено идва и преспива, а след това си отива. Мисля, че се е самонастанил в тази къща, понеже тя е луксозна и обзаведена. Не знам кой е собственик на имота“, добави кметът.

56-годишният Росен Ангелов, който се издирва за шесторното убийство в Нови Искър, е блудствал с момиченце на 11 години във вилата си в село Луково. Това се е случило преди 10 г. – през февруари 2007 г. Спипан е с детето от двама полицаи. По-късно са го осъдили на 8 г. затвор, но не е изтърпял цялото си наказание. Росен Ангелов е педофил-рецидивист. Два пъти е лежал в затвора за блудство с малолетни момичета, а сигналите срещу него в полицията са десетки, твърдят разследващи пред „24 часа“.

Още като бил войник лежал по арестите заради незаконна търговия с чужда валута. Униформени са го хващали и да шофира пиян в София. При обиска във вилата в Луково са открити много негови вещи и информация от компютъра, който е ползвал. Той редовно е влизал в профила на Кети Кюхова, въпреки че не са били приятели в социалната мрежа.

Харесвал е само снимките, на които Кети е сама, както и на кучето Нерон, което лично е разстрелял, но не и тези на останалите си жертви от къщата в Нови Искър. Издирването на Росен Ангелов продължава. Все още не е открит, нито оръжието, с което се предполага, че е разстрелял Кети Кюхова, Неделчо Юнаков, децата им, възрастната Еленка Буруджиева и кучето Нерон.

Според криминалисти не е изключено Росен да се е самоубил след бягството. Не е напускал страната. Всички гранични полицаи са запознати със снимката и данните му. А от днес командоси от специалните сили на армията, отряд „Кобра“ на МВР и жандармерията се включват в издирването му. Това е било решено на съвещание в СДВР тази сутрин, на което са участвали премиерът Бойко Борисов, главният секретар на МВР Младен Маринов, началникът на отбраната ген. Андрей Боцев и екипът, който разследва шесторното убийство от Нови Искър.

Засилва се и полицейското присъствие във всички населени места от Искърското дефиле, за да се гарантира сигурността на хората, било решено още на съвещанието тази сутрин.