Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 29.03.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Любопитно

Ще поеме ли лична отговорност Биляна Якова за неуредиците по Проекта за интегриран градски транспорт?

Biliana-IakovaПреди повече от месец изпратихме въпроси до г-жа Биляна Якова, ръководител на Проекта за Интегриран градски транспорт във Варна. До този момент не сме получили отговори и по тази причина публикуваме въпросите си към г-жа Якова:

Г-жо Якова, до този момент не бяхте споменавала, /и къде го има като изискване в Проекта за интегриран градски транспорт/, че BRT коридорът трябва да заработи, когато се приеме новата транспортна схема на града. Защо коридорът не работи и каква е вашата лична отговорност за това?

По друг компонент от проекта /електронната автоматизирана билетна система/ Вие поръчахте да бъдат доставени и монтирани машини с фискални устройства, а не фискализирани. Ще обясните ли и ще поемете ли отговорност за този фрапантен пропуск, заради който машините стоят като паметници месеци наред?

По Компонент 3: Изграждане на система за информация на пътниците в реално време и поставяне на електронни табла за пътническа информация на всяка BRT спирка по трасето, вие казвате, че този въпрос няма отношение към проекта. Той има отношение и защо не е изпълнен този компонент?

Смятате ли, че притежавате нужните качества, опит и умения да управлявате проект за над 100 млн.лв.?

Ще поемете ли отговорност за забавянето му и смятате ли, че поставихте в неудобна ситуация Община Варна и кмета Иван Портних с мудните си действия?

Коя е Биляна Якова

Биляна Якова е машинен инженер, завършила е Техническия университет във Варна, има магистърска степен. В изискването на Брюксел за ръководител на Проекта за интегриран градски транспорт изискванията са, ръководителят да има висше образование /със степен бакалавър или магистър/, не по-малко от 3 години професионален опит в управлението и/или изпълнението, координацията, контрола и администрирането на инфраструктурни проекти.

Това изискване се разминава с биографията на г-жа Биляна Якова. Тя е работила, като помощник лесничей в Държавното горско стопанство в Смядово, после управлява частни фирми, от 2007 г. започва работа в Централното управление на НАП като експерт „Капитално строителство“, а от 2010 г. е експерт в НАП-Варна. Работата й в приходната агенция приключва през 2012 г. На нито една от посочените длъжности Биляна Якова не е управлявала проекти, което е задължително изискване, за да е ръководител на проекта „Интегриран градски транспорт“.

В това разминаване трябва да се търсят неуредиците в Проекта за интегриран градски транспорт, но за съжаление Биляна Якова не отговори на нашите въпроси. Най-важният от които е: Ще поеме ли лична отговорност за действията си?

barometar.net