Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 20.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория България

Започна ремонтът на улица „Първи май“ в квартал Аспарухово

asparuhovo-purva-kopkaКметът на Варна Иван Портних даде днес начало на ремонта на ул. „Първи май“ в кв. „Аспарухово“. Проектът предвижда подмяна на подземната инфраструктура, основен ремонт на пътната настилка, нови бордюри и тротоари, пътна сигнализация и изграждане на джобове за спирките на градския транспорт. По северното платно ще бъдат изградени и ленти за надлъжно паркиране. Дължината на ремонтирания участък е 1300 м.

„Ремонтът е част от проекта „Интегриран градски транспорт“ – втора фаза, по ОП „Региони в растеж“, на стойност около 3,8 млн. лв.“, обясни кметът. На събитието присъстваха областният управител Стоян Пасев, председателят на ОбС Тодор Балабанов, зам.-кметът Христо Иванов, кметът на район Аспарухово Калина Белмезова.

„Инфраструктурните проекти, по които работим, са много. В Аспарухово продължават дейностите по ул. „Мара Тасева“, предстои ремонт и на бул. „Народни будители“ – там проектът е на ниво проектиране. Ремонти има в цяла Варна. Наясно сме, че има трудности за трафика, но моля гражданите за търпение и толерантност, защото това е начинът за създаване на по-добри условия за пътуване“, допълни кметът Иван Портних.

Затворен за влизане на автомобили e бул. „Народни будители“ от кръстовището с бул. „Мара Тасева“. Движението в посока център и кв. „Галата“ ще бъде с временна организация на движението. По трасето на бул. ”Мара Тасева“ са предвидени временни автобусна спирка в двете посоки, които ще заместват сп. „Народни будители“.

barometar.net