Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 28.03.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Интервю

Емил Радев: Човек трябва да има мечти и да ги сбъдва, те дават сили да вървиш напред

emil-rarev444Едно нестандартно интервю с евродепутата Емил Радев, за нещата от живота, детството, съзряването, работата, мечтите, любовта.

Детството – Имах щастливо детство. За съжаление оттогава животът се промени страшно много и моето дете не може да изпита емоциите, които изпитвах аз. Преди играехме по улиците до късно вечер, животът беше спокоен. За съжаление сега децата стоят повече пред компютрите и таблетите и комуникират по-рядко на живо. С носталгия си спомням за детството.

Училището – Винаги е било предизвикателство за мен. Благодарение на него, завършил съм Немската езикова гимназия във Варна успях да придобия по-напредничав за времето си поглед към света. Научих език, имах достъп до чужденци, можех да чета преса и книги на немски, които не бяха популярни в социалистическото общество. Много ми помогна училището, даде ми силен старт в живота, изгради ме като човек и ми даде нужните знания и амбиция в живота.

Първата целувка – В детството, още неосъзната.

Студентството – Правото е тежка специалност. Съчетавах ученето с работа и още в трети курс започнах за работя по специалността си, защото това, което преподаваха в университета се разминаваше с реалната работа. След като завърших успях с летящ старт да вляза в упражняването на професията.

Първата работа – На 16 години, в курорта Златни пясъци работих като пиколо . Тази работа ми даде в онези времена досега до западното общество, други виждания за света. Интересно беше.

Адвокатската професия – Вече 20 години я упражнявам. Тя е призвание, интересна професия е, в нея няма монотонност, всеки път казусите и предизвикателствата са нови, имам поглед върху всички обществени отношения. Адвокатската професия дава много, но за съжаление и много взема.

Най- тежкото дело – Много са. Всяко дело, което водя не остава в кориците, има дела за които след като се прибереш у дома продължаваш да мислиш. Притесняваш се за хората, които стоят зад делото, те разчитат на теб. Не е като в 17 часа да загасиш струга и да забравиш за работата си. Адвокатурата изисква постоянно напрежение, но когато спечелиш тежко дело получаваш голямо удовлетворение.

Политиката – Започнах да се занимавам с нея, като хоби. Докато практикувах право е имало случаи да се възмущавам от несъвършеното законодателство и смятах, че може да се подобри. Това беше до момента, в който влязох в политиката и видях как реално се коват законите. Политиката също е тежка професия. Отговорен си пред много хора, които разчитат на теб. Трябва да изпълняваш обещанията си, което не винаги зависи от теб, но смятам че политикът винаги трябва да се стреми да оправдае доверието, което са му гласували хората.

Успехът – Винаги е спорен. За мен успех е когато видя, че съм се преборил с даден проблем, когато видя хората, които благодарят, че съм го решил. Защото има проблеми, от които зависи живота, кариерата на човек, семейните му отношения. Колкото повече са ми благодарни хората за усилията, които съм положил, толкова повече се чувствам удовлетворен от това което правя. Защото в политиката преобладават ударите, тежките думи и моментите, когато някой ви каже: „Това, което направихте ми помогна! Справих се с тежката ситуация, в която бях попаднал!” – тогава удовлетворението е голямо.

Завистта – Типична наша черта, която е голяма движеща сила в обществото ни. Човек не може да избяга от нея. Имам чувството, че в Южна Европа, на Балканите завистта е нормална, докато в северните държави всеки гледа живота си, да просперира и не се вглежда толкова в съседа, колегата. При нас носи по-голямо удовлетворение да видиш, че другия също е зле, отколкото да гледаш как да успееш в живота.

Любовта – Тя движи света напред. За мен любовта е нещо много важно и се опитвам да я крепя и запазя. Към близките хора, към любимите жени.

АТВ – Любимото ми хоби. Когато си сред природата с машина, която контролираш напълно и си далеч от проблемите, гледаш на света с други очи. Адреналинът е голям, и паданията не са малко, но това е интересното в този спорт.

Мечтите – Те се променят с течение на годините. Хубаво е човек винаги да има мечти и да ги сбъдва, защото това дава сили да продължиш напред.

Варна – Бързоразвиващ се град, в който през последните години видяхме огромен напредък в инфраструктурата и обществените отношения. Радвам се, че Варна върна голяма част от бляскавия си вид. Надявам се, че след всичко което се случва във Варна, ще привлече повече бизнес, за да имат варненци европейски доходи и градът да върви напред.

Иво Югов

www.barometar.net