Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 19.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Светът

Тръмп призова американците да живеят като семейство

donald_trumpГражданите на САЩ да живеят като единно американско семейство. За това призова президентът на САЩ Доналд Тръмп в първото си годишно обръщение пред Конгреса „За състоянието на съюза“. Речта му беше наситена с патриотични послания, отбелязват информационните агенции. По думите му, „обединени в един отбор, един народ, едно американско семейство“, гражданите на САЩ трябва да градят сигурна, силна и горда Америка. Той се обърна към представителите на Демократическата партия, като им предложи да сътрудничат за осъществяването на мащабната инфраструктурна програма, от която се нуждае американската икономика и която по думите му американският народ заслужава информира news.bg

Никога не е имало по-добър момент, за да изживеем американската мечта, увери Тръмп в словото си, което беше прекъсвано десетки пъти от аплодисменти. Като постижения на своята политика той посочи мащабната данъчна реформа и икономическия растеж. „Можете да постигнете всичко, което искате, ако вярвате и работите за това“, каза още американският президент. Той направи препратки към значението на флага и химна, отправяйки послания към патриотизма на американците.

От речта на Тръмп стана ясно, че затворът в базата в Гуантанамо няма да бъде закрит. Той е разпоредил на министъра на отбраната Джеймс Матис да преразгледа политиката по отношение на затворите и този в Гуантанамо да остане действащ.