Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 25.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Европа

Във Варна започва проект за модернизиране на сградния фонд на две училища

gimnazia-n.haitovНа 06.02.2018 г. от 14.00 ч. в сградата на Община Варна, зала „Варна“ ще се проведе начална пресконференция по проект: „ПОДОБРЯВАНЕ И МОДЕРНИЗИРАНЕ НА ОБРАЗОВАТЕЛНАТА ИНФРАСТРУКТУРА НА ПРОФЕСИОНАЛНА ГИМНАЗИЯ ПО ГОРСКО СТОПАНСТВО И ДЪРВООБРАБОТВАНЕ „НИКОЛАЙ ХАЙТОВ“ И НА ПРОФЕСИОНАЛНА ГИМНАЗИЯ ПО ИКОНОМИКА „Д-Р ИВАН БОГОРОВ“, ГР. ВАРНА”. Финансирането на проекта е по Оперативна програма „Региони в растеж 2014-2020“, съфинансирана от ЕС чрез ЕФРР. Бенефициент е Община Варна. Общата стойност на проекта е 2 799 982,08 лв., от които 2 379 984,77 лв. от ЕС чрез ЕФРР и национално финансиране в размер на 419 997,31 лв. Срокът за изпълнение на проекта е: 16.12.2016 г. – 16.06.2019 г.
Общата цел на проекта е създаване на условия за предоставяне на съвременно и конкурентно професионално образование чрез подобряване и модернизиране на образователната инфраструктура в две професионални училища в град Варна – Професионална гимназия по горско стопанство и дървообработване „Николай Хайтов“ и на Професионална гимназия по икономика „Д-р Иван Богоров“. Постигането й ще допринесе за изпълнението на инвестиционен приоритет „Инвестиции в образованието, обучението, включително професионалното обучение за придобиване на умения и ученето през целия живот посредством изграждането на образователна инфраструктура и на инфраструктура за обучение“ на ОПРР 2014-2020.
ОЧАКВАНИ РЕЗУЛТАТИ: Реконструиран сграден фонд от образователната инфраструктура в град Варна, чрез реализиране на СМР – осъществени интервенции над близо 37 589 кв. м. дворно пространство и реконструирана РЗП – 14 553,53 кв. м., подменени ВиК и Ел. инсталации, ремонтирани ОВК системи, ремонтирани покривни пространства – за 2 обекта; Подобрени енергийни характеристики на сградите, чрез изпълнение на пълния пакет мерки, заложени в одитите за ЕЕ и достигнат минимален клас „С“ на енергопотребление – положена топлоизолация, подменена дограма. Спестени средства от бюджетите на Общината и училищата, които позволяват допълнителни инвестиции и осигуряване на устойчивост на резултатите; Създадена по-привлекателна образователна среда за 1806 ученици (капацитет на учебните заведения), чрез модернизация и осъвременяване на сградния фонд и дворните пространства; Създадена достъпна архитектурна среда; Осигурен подобрен микроклимат за 90 души педагогически и 30 души административен и непедагогически персонал, подобрени условия и достъп за родителите; Създадени условия за целодневна организация на учебния процес и провеждане на извънкласни занимания чрез модернизиране и подобряване на образователната инфраструктура и пространствата за спорт и отдих; Създадени условия за предоставяне на съвременно и конкурентно професионално образование в две професионални училища в град Варна.

barometar.net