Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 18.06.2018
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558
USDUSD11.6866
GBPGBP12.2398
CHFCHF11.6897

Анкета

Могат ли да се справят МВР и местната власт с мотористите, които тормозят варненци?

Резултати

Loading ... Loading ...

В категория Анализи

Нагли продуценти на „Черешката на снобарията” и излишен PR на дарители

Ivo_3Да се излъчва в бедна страна предаването „Черешката на тортата“ /на снобарията / е пълно безобразие. В страна, в която над 1 милион души живеят с 200 лева месечно е огромна наглост да показваш някакви измислени „випове“, които готвят пуйки, прасета, пържоли, лавраци и прочие деликатеси. При положение, че стотици хиляди българи не могат да си позволят да ядат месо да им навираш в очите еснафското благополучие и ястия на тези „випове“ е тотална подигравка. Продуцентите на това предаване са нагли типове, на които не им пука колко гладни хора го гледат. Да не говорим за какви „випове“ става дума. Гледах малко от представянето на това същество – гримьор Кулагин, което се хвалеше как част от някакъв десерт струвал 1500 долара?! Кого го интересува колко струва десерта на този комплексар? Никого, освен снобите, които измерват всичко в пари. Жалка история е това предаване „Черешката на тортата“?! Жалка и срамна! Свалиха от екран смислени предавания, като „Стани богат“ и пуснаха подобни извращения с бедните българи.

Модата да се даряват коси на онкоболни стана заразна. Превърна се в PR, който ни залива от медиите. Дете дарило косата си, миска дарила косата си – няма нужда от тази показна публичност. Първо, не е нещо изключително да дариш косата си и второ – доброто дело не се афишира. То се прави.

Същият PR, но с подаряването на абитуриентски рокли на бедни ученици започва преди баловете. Миски, богаташки дъщери подаряват рокли на социално слабите. И това е малко добро, което няма нужда да афишират. Подаряват една рокля и вдигат врява до небесата – като кокошки току-що снесли яйце.

Бедните хора нямат нужда от милостиня за Коледа и Великден. Те имат нужда от съчувствие през цялата година. След като държавата е абдикирала и ги е оставила на вълците, всеки от нас трябва да помага. Колкото и с каквото може.

Иво Югов

www.barometar.net