Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 24.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Интервю

Портних: Ремонтите причиняват неудобства, но резултатът ще си струва усилията

portnih43214По всички участъци на бул. „Левски” се работи през почивните дни и буквално без прекъсване, обяви в предаването „Зала Пленарна” по Дарик кметът на Варна Иван Портних. Вече са поставени 1000 пилота и са изградени около 2 километра водопроводи, дъждовна и битова канализация.
Портних не се ангажира с точна дата за приключване на мащабния проект заради отчуждителните процедури. Собствениците на 53 имота обжалват оценките им, като се очаква до два месеца да има влезли в сила съдебни решения.

„До началото на летния сезон трябва да са готови кръговите кръстовища на булевардите „Владислав Варненчик” и „Сливница”. Амбицията ни е целият булевард „Левски” да е готов до средата на август. Осъзнавам, че ремонтите създават неудобство, но полагаме усилия да спазваме графика”, заяви Порних. Резултатът ще си заслужава разбирането и търпението, допълни той.

Бул. „Приморски” трябва да бъде завършен през април, а през есента ще започнат ремонтите на „Народни будители”, „Осми приморски полк”, „Анна Феликсова” и „Бенковски”. Експертна група мисли варианти за облекчаване на натоварения заради ремонтите трафик. Сред вариантите са отваряне на забранени за движение улици, пускане на движението в двете посоки в някои еднопосочни, нови светофари по натоварени кръстовища, както и промяна на времетраенето на зеления сигнал на други.

Реалистичният срок за завършването на стадион „Варна” е краят на 2019 г., смята Иван Портних. Там вече са изградени подземните паркинги и се работи по строителството на трибуните. За вековния юбилей на „Спартак” през лятото трябва да е готова новата трибуна на клубния стадион. Нейното проектиране вече е започнало.

„Радвам се, че има консолидация в „Спартак”. Постоянна та смяна на ръководствата през последните години водеше до противопоставяне на различни групи фенове и ветерани. Когато общността постигна единство, решенията за базите и имотите не закъсняха”, коментира Портних.

Кметът се надява първият рок фест през лятото на Морска гара да се превърне в традиция и да привлече фенове на твърдата музика от цялата страна и чужбина. Преди него за втора година ще има и концерт на МТВ. До пешеходната зона на Морска гара ще може да се стига и през още един вход, който ще бъде обособен срещу сградата на Морска администрация. В района ще бъдат увеличени и местата за паркиране.