Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 28.03.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Любопитно

Владислав Горанов ли е заплашвал проф. Плочев?

Vladislav-GoranovФинансовият министър Владислав Горанов е човекът, заплашвал управителя на НЗОК проф. Камен Плочев със съсипване на кариерата му, предполагат пред Фрог нюз негови колеги. Горанов не е единствено финансов министър, той е и вицепремиер с големи протекции от премиера Борисов и депутата Делян Пеевски. Освен това с негова подкрепа Кирил Ананиев стана здравен министър, коментират медици.

Кирил Ананиев има решаваща заслуга за кариерното израстване на Горанов, тъй като са роднини. И финансовият министър многократно му се отблагодарява. Припомняме, че Ананиев го взима в Министерство на финансите още през 1998 г., преди младият племенник, какъвто някои медии твърдят, че е, да се е дипломирал в Свищовския икономически университет. Назначава го като специалист в отдел „Извънбюджетни сметки и фондове”, който обслужва Министерски съвет, МВР, МО, службите, НСО и пр. Все ведомства, чрез които се събира огромна информация, но и служебно положение.

В края на 1999 година Горанов напуска Министерство на финансите и със задружните усилия на социалния министър тогава Емилия Масларова и Кирил Ананиев само за две години става директор на дирекция „Финансова политика” към Министерство на земеделието. В средата на 2001 година Влади Горанов – отново благодарение на роднината Ананиев – се връща в Министерство на финансите, но вече като Главен експерт в дирекция „Финансиране на държавни органи, програми и осигурителни фондове”. В края на 2001 година е назначен за началник отдел „Социални разходи”.

Тази длъжност Горанов заема до 2009 година, когато напуска и се включва активно в предизборната кампания на ПП ГЕРБ. Минава през парламента, но там не му харесва, и Бойко Борисов го прави министър във втория кабинет на ГЕРБ. Медиите са категорични, че Горанов е човекът на Делян Пеевски в правителството, което подаде оставка. И с право. Защото именно Горанов позволи Пеевски да организира национална рекламна кампания против контрабандата, като всъщност рекламираше своята фирма „Булгартабак”. Тя бе съвместна с Министерство на финансите и митниците, които са подчинени на финансовото ведомство. Именно благодарение на Горанов не бе извършена нито една финансова ревизия или проверка на съмнителните сделки по заграбване на активи на фалиралата КТБ от фирми, свързвани с депутата от ДПС.