Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 29.03.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Анализи

Чворът Валери Жаблянов и „неизбежно“ убитите 2730 души от Народния съд

naroden-sudВ биографията на неповторимия бохем Иван Славков-Батето, бившият ни външен министър Петър Младенов е определен, като „чвор“. Хубава българска дума, с която може да наречем и депутатът от БСП, Валери Жаблянов. Праволинеен, опак, вдървен, непоколебим в позицията си –  типичният комунист от миналия век. Но за лош късмет на Жаблянов живеем в 21 век, БКП не е на власт, наследницата БСП – също. И този хардлайнер с каменно лице се издъни жестоко,  като написа, че „Народният съд е необходимо и неизбежно правосъдие“. Сигурен съм, че Валери Жаблянов е убеден в думите си, той вярва в тях. Когато му поискаха оставката, като зам.председател на парламента каза, че мотивите на ГЕРБ са смешни и с подобни мотиви не бил работил дори Народния съд?!?! И този човек е политолог по професия?! И отговаря за развитието на кадрите в БСП! Представете си как обучава и нахъсва младите комунисти да бъдат като него?

 Има ли идея,  Жаблянов колко души е осъдил Народния съд? За 4 месеца са издадени 9 155 присъди, с които са осъдени на смърт 2 730 души, 1 305 души получават доживотен затвор, а останалите – затвор от 1 до 20 години. Един от хората с най-голям принос за спасяването на българските евреи Димитър Пешев е осъден от Народния съд на 15 години затвор за фашистка дейност и антисемитизъм /?!/. За сведение на комуниста Жаблянов  на Нюрнбергския процес са осъдени 19 души, от които на смърт 12.

 За какво необходимо и неизбежно правосъдие говори този вдървен комунист? Някой насила ли е накарал тези изверги от Народния съд да пратят на смърт близо 3000 души? Никой не ги е карал и Жаблянов много добре знае това. А може ли да обясни на близките на убитите, че смъртта им е била „необходима и неизбежна”? Може ли да застане очи в очи с тях и да им го каже?

В бяла държава след такова скандално изявление, Валери Жаблянов щеше да напусне политиката. ЗАВИНАГИ! Но тъй като е нагъл, научен е да бъде нагъл, в БСП повечето са такива – той няма да напусне политиката. Партията, разбира се застана зад свидното си чедо, то изразявало лична позиция. Каква лична позиция в официална декларация на БСП? Корнелия Нинова, да не се прави на две и половина, защото 1000% е чела въпросната декларация и не е реагирала. А щом не е реагирала, значи и тя смята, че Народния съд е неизбежно правосъдие.

 Но какво искаме от „каменното лице“ на БСП, Жаблянов, какво очакваме от него? Морал, разкаяние, да поиска прошка? Какво покаяние от комунист, чиято партия с половин уста призна вина за миналите си грехове? Какво покаяние от партия, която дори има крадено лого? Каква прошка да поискат, когато имат в редиците си Сашко Симов, готов да се изпикае през централата на друга партия? Какво искаме въобще от БСП /БКП/, която никога не признава грешките си?!

 Но Корнелия Нинова и компания не са разбрали, че времената са други и носят отговорност за политическите си гафове. И Валери Жаблянов е най-малкият им проблем – един твърдоглав чвор в редиците, в когото няма  нищо градивно. Но само си представете, Жаблянов един ден да влезе в изпълнителната власт – какви щуротии ще сътвори, как ща разгърне потенциала си на праволинеен комунист? Дано този ден не дойде никога, НИКОГА!

Иво Югов

barometar.net