Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 23.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Бизнес

Велизар Енчев: Някога Цветелина, днес Гинка! Горката Теменужка! Изгоря като бушон.

chezСковаващ страх е завладял медиите. Шайка, скрита зад некоя си Гинка от Пазарджик, сложи ръка на тока на 3 милиона българи и всички тв-водещи пъхтят, сумтят и не смеят да произнесат сакралната думичка – ГЕРБ! В държава, в която премиерът раздава на калпак пенсии и заплати и харчи бюджета като бащиния, енергийна сделка за половин милиард не може да мине без негово участие. И без послушната му енергийна министърка, която ама съвършено случайно 20 лета другарува с енергетичката Гинка.

Преди месец Б.Б. напоително разговаря с чешкия си колега. И за какво са си хортували двама мултимилионери в премиерски шинели? За ЧЕЗ, за какво друго! А кой бе премиерът, продал държавната акция в ЧЕЗ през 2012 г., за която получихме смешните 82.5 млн. лева? Той, кой друг!

Две години по-рано гербаджийският премиер пееше друга песен, даже гневно поиска дивидентите от ЕРП-ата, непотърсени от държавата, откакто са приватизирани – т.е. за периода 2004-2009, като дори заплаши с ревизия на сделките…Апропо, не беше ли Той главен секретар на МВР в царския кабинет, дарил на ЧЕЗ златната кокошка на българската енергетика? Тогава сливи ли имаше в устата? А, да! Тогава генералът имаше други грижи – уреждаше генералното пълномощно на банката на Цветелина.
Някога Цветелина, днес Гинка!
Горката Теменужка! Изгоря като бушон. Бушон за милиони!

Велизар Енчев