Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 25.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Любопитно

Георги Анастасов: Как може Корнелия Нинова да е заедно с участник в Луковия марш

protest-borisovЛидерката на БСП Корнелия Нинова е изловена рамо до рамо с един от участниците в Луков марш, който бе и организатор на протестите срещу сделката с ЧЕЗ пред Министерския съвет – Костадин Костадинов, и неговата партия „Възраждане“, както обявиха от „Позитано“ 20. Според изявленията на Нинова социалистите само са се присъединили към този протест, макар те да бяха единствените оратори и да успяха да съберат с платени автобуси едва 1200 души от цялата страна, както ПИК съобщи.

Присъствието на крайния националист до лявата лидерка на протеста срещу сделката с ЧЕЗ  е възмутило социалдемократите на Георги Анастасов, които излязоха с декларация.

„Как е възможно лидерът на социалистическа партия да стои до един краен националист, който се включва в Луков марш, а в същото време Нинова и БСП да се обявяват срещу провеждането на Луков марш!“, обясни позицията си Анастасов пред ПИК. Припомняме, че именно заради декларацията на социалистите срещу Луков марш, в която се оправдаваха и действията на т.н. Народен съд, зам.-председателят на Народното събрание от БСП Валери Жаблянов се прости с поста си. Преди да създаде партията си „Възраждане“ Костадинов беше привърженик на „Атака“ и на ВМРО.

Социалдемократите на Анастасов са възмутени и от двойните стандарти, които БСП прилага към енергетиката, като иска одържавяването на едно частно енергодружество, но не предлага собствениците на дялове в енергетиката от нейната партия да ги предадат на държавата. „Те си знаят кои са, някои заемат високи постове в БСП. Стига вече с тая демагогия“, отсече Анастасов пред ПИК.