Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 29.03.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Любопитно

Бизнесмените от ТИМ и двата моста, които се разрушиха пред очите им

Marin-Mitev456Ще участват ли местните патриоти от икономическата група ТИМ във възстановяването на един от символите на Варна – Рибарския мост, се питат варненци.  След като го гледаха разрушен 15 години, направиха заведение върху останките му – Марин Митев /от Варна/, Тихомир Митев /от Варна/ и Иво Каменов /от Кричим/ са се надявали общината или държавата да поемат разходите по изграждането на нов Рибарски мост. Заявка за нов мост беше дадена от местната власт през 2016 г., но досега развитие по проекта няма. Държавата не си мърда пръста за моста, нито за буните, които са в окаяно състояние.

От Иво Каменов не можем да изискваме сантимент към Рибарския мост, но първите двама са варненци и който се е надявал да им трепне сърцето, когато го видят разрушен се е излъгал. Парите, които се прибират от едно заведение се оказаха по-важни от Рибарския мост. Но морето изненада ТИМ и започна да отнема от оглозганата от заведения плажна ивица. Бизнесмените се принудиха да съборят култовата си дискотека „Екстраваганца“ и да нейно място да правят сърф училище.   Варненци още си спомнят обещанията на ТИМ за Калните бани,  които бяха превърнати в бар. Колко му е ribarski-mostи сърф училището да последва съдбата на Калните бани и да стане бар или дискотека. Нали те носят пари, не лечебните, кални процедури?!

Интересно, какво ще се случи с другия мост – този до къщата на Велико Желев в курорта „Св.св.Константин и Елена“? Дали ТИМ и Желев ще чакат морето да отнеме част от къщата му, строена до самия бряг или ще чакат държавата да възстанови моста?

Марин Митев и Тихомир Митев знаят, че Рибарският мост във Варна беше любимо място на варненци, романтичен кът, какъвто няма на прословутата им Алея първа. Големите бизнесмени са минавали 15 години край моста, който се разруши и са чували само шума от парите. Дано община или държава успеят да възстановят моста, ТИМ няма да помогнат, това е ясно.

Защото не е достатъчно да създаваш работни места, когато имаш финансовата възможност да направиш нещо за Варна. Ей, така безвъзмездно, без да търсиш дивидент. Както са правили българските възрожденци. Но нито един от богатите хора във Варна не го прави. Нито ТИМ, нито Красимир Узунов, нито Марешки, нито Велико Желев. Мисленето за непрестанна печалба не го позволява. Но как да им обясниш, че след тях няма да останат милионите, а съграденото за Варна?!

barometar.net

На снимките – Марин Митев и разрушения Рибарски мост