Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 25.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Бизнес

Иван Портних: Ремонтът на бул. „Приморски“ приключва през април

primorski-remontРемонтът на бул. „Приморски“ трябва да приключи през април. До началото на летния сезон ще бъдат завършени дейностите по ул. „Студентска“, бул. „Цар Борис III“ в кв. „Виница“, бул. „Първи май“ и ул. „Мара Тасева“ в „Аспарухово“, каза кметът Иван Портних. Той допълни, че общината има готовност за ремонт на бул. „Осми Приморски полк“ – в посока Виница, на ул. „Г. Бенковски“ ( бул. „Сливница“ до ул. „Кракра“), на бул. „Съборни“ от (Археологическия музей до Централна поща), на бул.„Осми Приморски полк“ – от бул. „Левски“ до бул. „Хр. Смирненски“, бул. „Левски“ – от сп. Явор до ул. „Подвис“. Тези обекти ще стартират след 15-ти септември.

През лятото ще продължат строителните дейности по бул. „Левски“ и бул. „Народни будители“ в кв. „Аспарухово“. „Булевард „Левски“ е едно изключително мащабно съоръжение със сложни пътни възли, по което работим много активно. Надяваме се до началото на активния сезон да изградим пътните възли с булевардите „Цар Освободител“, „Владислав“ и „Сливница“. Разбирам неудобството, което създават ремонти, но моля гражданите за разбиране и търпение, защото в перспектива тези инвестиции в инфраструктурата ще донесат много позитиви за всички нас“, коментира кметът.

detska-ploshtadkaДнес Иван Портних откри нова детска площадка и спортно игрище в Галата. На събитието присъстваха Тодор Балабанов, председател на ОбС, Христо Иванов, зам.-кмет, Калина Белмезова, районен кмет на Аспарухово. С новата придобивка изпълняваме обещанието си към хората от Галата – да изградим място за спорт и игри за децата, каза кметът. Комплексът е разположен на терен от 2 дка, моделиран на две нива, и включва спортно игрище, трибуни за зрители с 60 места, детска площадка със съоръжения за различна възраст, открит фитнес, пешеходни зони. Всички съоръжения за игра отговарят на изискванията за безопасност и са достъпни за хора с увреждания. Инвестицията е около 250 000 лв.
„Работим по изграждане на още 8 нови детски площадки в обхвата на целия град, в район „Младост“ ще разширим съществуващата спортна база, проектираме голям спортен комплекс във „Владиславово“, с игрища за футбол, волейбол, баскетбол“, каза кметът.

live.varna.bg