Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 16.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Бизнес

Министър Нанков: Ремонтът на Аспарухов започва през април

nankov343Ремонтът на Аспаруховия мост ще започне към средата на април, веднага след приключване на работата по бул.”Приморски” и отварянето му. Това обяви във Варна министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков. Ще се ремонтира съоръжение 6 на моста и ще се оправят фугите по останалите елементи. Затварянето на определени участъци ще става поетапно, обясни министърът. Следващата седмица започва кърпене на дупките по моста. По време на кърпежа, който ще продължи десетина дни, няма да се спира движението, а дейностите ще се извършват вечер, за да няма предпоставки за задръствания, информира dariknews.bg

Ремонтните дейности във Варна в момента са прекалено много. По пътищата в града се изпълняват ремонти за над 150 милиона лева. Въпреки че в строителните дейности са заети няколко хиляди души, има сериозна липса на работна ръка. Налага се ангажиране на работници от съседни области. Ако трябва ще се мобилизират повече хора, категоричен бе Нанков.

Машините, които полагат пилотите по трасето на новия бул.”Левски”, пък са осигурени от чужбина, разкри министърът. „Свършената работа по бул.”Левски” към момента е изключително обнадеждаваща да изпълним и целта, която премиерът постави – до 15 август да сме готови с пробива и варненското „Цариградско шосе”, посочи той.

Министър Нанков направи инспекция на ремонта на бул. „Приморски“ в района на Летния театър, след което пое към кв.”Аспарухово”. Там той ще провери напредъка на финансираните по Оперативна програма „Региони в растеж“ ремонти на ул. „Мара Тасева“ и бул. „Първи май“.

Нанков ще направи оглед на изграждането на втория етап от водопровода за кв. „Аспарухово“. В края на обиколката във Варна министърът ще инспектира и строежа на бул. „Левски“.

Снимка – dariknews.bg