Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 22.07.2018
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558
USDUSD11.6759
GBPGBP12.1866
CHFCHF11.6812

Анкета

Могат ли да се справят МВР и местната власт с мотористите, които тормозят варненци?

Резултати

Loading ... Loading ...

В категория Любопитно

Служител в затвора е хванал единия от бегълците за дрехата, МВР има следа по автомобила

zatvorniziПоследният от тримата служители в затвора е направил опит да задържи единия от бегълците като го е хванал за дрехата, но го е изпуснал, обясни пред журналисти в парламента министърът на правосъдието Цецка Цачева, след изслушване от депутатите. По думите й, служителят е излязъл и на улицата, но поради трафика, многото хора, е преценил, че е опасно да се използва каквато и да е било сила. Преценил е, че няма как да се действа повече в тази чисто градска среда, обобщи тя.

Цачева информира още, че до 12 април назначената от нея комисия трябва да приключи с проверката. В зависимост от данните ще стане ясно кой трябва да понесе отговорност за „този изключително груб, тежък, криминален инцидент“. Има неизпълнение на съответни норми, правила, не отрече Цецка Цачева. Безспорно, както и от паралментарната трибуна, подчерта тя, има нарушение при „носене на службата“ в този затвор. Проверява се и състоянието на техническите съоръжения, на начина, по който се осигурява защитата на лишените от свобода. За момента министър Цачева нямала информация дали е задействана СОТ, информира 24chasa.bg

Малко преди 16 часа вчера Владимир Стефанов и Радослав Колев избягаха през централния вход на Софийския затвор. Престъпниците са били въоръжени с нож и пистолет. Произвели са три изстрела. Бягството е осъществено при предаване на багаж от техни роднини. В улицата срещу затвора ги е чакала кола. МВР предупреждава, че бегълците са въоръжени и много опасни. На страницата си във фейсбук още вчера Столичната полиция написа:

„Лицата са агресивни, много опасни, и вероятно въоръжени! При евентуалното им забелязване запазете хладнокръвие и спокойствие! Веднага позвънете на тел. 112! Не предприемайте никакви други действия спрямо тях!!!“

Главният секретар на МВР главен комисар Младен Маринов коментира ситуацията с бегълците. „В Централен затвор има система за видеонаблюдение. Иска ми се системите за защита да е на 100%, но знаете, че и в най-сигурните затвори има присъди. Най-вероятно има пропуски в системата за сигурност, за да се получи такъв инцидент. За сигурността в затворите отговаря служба, подчинена в министерството на правосъдието. До този момент нямаме информация в МВР да е сигнализирано за такъв случай“, заяви той. Главният комисар Маринов обясни, че са имали случаи, когато предварително са долавяли подготовка на бягство.

„Не бих искал да правя извод преди да имам всички механизми за сдобиване с оръжието. Тепърва ще се проверява дали са спазени всички процедури“, изтъкна главсекът. В ефира на bTV стана ясно, че избягалите са изключително тежко провинени рецидивисти. Владимир Стефанов става познайник на полицията след като убива двама души в бюро за обмен на валута в Пловдив. Той застрелял двамата за 300 евро.

Друго провинение на двамата е на Хелоуин, когато слагат маски влизат в златарско ателие, крадат 1 кг злато и убиват човека в магазина. Тогава полицията тръгва подир тях, Стефанов заварва семейство, което се качва в автомобила си на паркинг. Той ги взима като заложници и кара до гората. По пътя ги изхвърля, зарязва колата и се укрива в гората. Когато е обявен за издирване, полицаи го спират за проверка, той вади пистолет заплашва ги, обезоръжава ги и успява да избяга с полицейската кола. През 2016 г. апелативният съд му изменя мярката, защото има проблеми с очите и му поставя мярка „домашен арест“, за да се лекува. След това обаче Стефанов вижда двама братя роми на площад в Ботевград. Той се сбива с тях, а в последствие ги убива. За всичките си престъпления той е получил 32 години затвор.