Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 23.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Бизнес

Катарска делегация е у нас, а какво стана с инвестицията в автомагистрала „Черно море“?

Borisov-KatarДелегация от Държавата Катар е на посещение в България за проучване на възможности за инвестиции. Те се срещнаха със заместник-министърът на икономиката Александър Манолев и обсъдиха перспективите за сътрудничество в редица сектори и отрасли. Разговорите са продължение на състоялата се на 19 март визита на бизнес делегация от Катарския инвестиционен фонд.
„През последните години е налице изключително активизиране на двустранните ни отношения и се надявам, че всичко това ще доведе и до стартиране на конкретни проекти“, каза зам.-министър Манолев. Представителите на катарската делегация изтъкнаха, че са на посещение в страната ни за проучване на възможностите за инвестиции във всички възможни сфери на сътрудничество. Те акцентираха, че имат интерес, както от големи така и от по-малки проекти, свързани с транспорт, енергетика, здравеопазване и инфраструктура и др.

А какво стана с катарските инвестиции в автомагистрала „Черно море“, питаме ние? При първото посещение на Бойко Борисов в Катар през 2012 г.. Катар заяви интереси към българско агнешко и инфраструктурни проекти и депозира 50 млн. долара от първоначално обещаните 200 млн. долара в ББР като гаранция за сериозността си. България не успя да задоволи нуждите на Доха от агнешко, не се случиха и заявените катарски инвестиции в магистрала „Черно море“ и пътя Русе – Свиленград. След това парите бяха изтеглени от ББР, припомня Капитал.

На снимката – Борисов в Катар