Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 28.03.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Светски новини

Рапърите от УМА И ДУМА празнуват рожден ден с голям концерт във Варна.

Uma&DumaНа 6 април 2018г. / петък/ от 20:00 часа, Rubik Art Center – Варна ще бъде домакин на истински музикален празник – концерт по повод 5 годишнината на морските рап сензации от УМА И ДУМА. Специални гости на събитието ще бъдат и музикантите от DAYO – банда, от чиято работа се впечатляват дори и холивудски звезди отвъд пасифика.

УМА И ДУМА е варненска хип-хоп група, съставена от четирима души: Вантка, Fengi, MadBasta и Колеца. Проектите им впечатляват с оригиналност и разнообразие. Отдадеността и постоянството им през годините спечелиха сърцата, ушите и умовете на претенциозната публика край брега и в страната, макар те самите да се определят като локални артисти.

Наред с общите им албуми, всеки един от членовете на УМА И ДУМА работи по свои самостоятелни проекти, с които дават все по-голям обхват на вижданията си за хип-хоп стила и културата. Трудът и възможностите им не остават незабелязани. Доказателство за това е са колаборациите им с доказани рап изпълнители, артисти и музиканти от родната ни сцена, сред които – F.O., DJ Emotion, So Called Crew, Atila, Shadow Lab, DRS и много други.

Специалните гости на събитието също впечатляват с новаторство и стилен звук. “Радостта пристига“ e смисълът на името на софийската групата „DAYO“ с музиканти: Васил Вутев (Soulization), Евден Димитров, Божидар Василев (TromBobby), Михаил Филипов и Александър Захариев (Rawland). Новосъздадената банда комбинира хип – хоп бийтове с живи инструменти, а доловимото джаз звучене допълва идеята за щастие и наслада от живота и изкуството.

Новини и допълнителна информация  за събитието можете да откриете и на страницата на събитието тук:  https://www.facebook.com/events/172514010195917/

barometar.net