Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 25.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Светът

Известна лекарка от Виена заминава на мисия в Етиопия

anelia-hohvater.jpgВъпреки неспокойната обстановка в Етиопия, д-р Анелия Хохвартер заминава в края на тази седмица за големия етиопски щат Оромия. Нейното присъствие там е наложително, за да продължи работата на първия център за ретинална хирургия, който бе създаден с нейна помощ през 2014 -2015 година. За тези 14 дни тя ще изнесе лекции и ще организира обучения, и ще даде становището си как работи очният център. От нейното професионална намеса ще зависи запазването на сертификата на лечебната структура.
Д-р Анелия Хохвартер живее в Австрия и е водещ офталмолог, видима фигура в социалния живот и хуманитарните каузи по цял свят. Тя е един от най-успелите български лекари в чужбина. От 2007 г. отговаря за областта на очните болести в Комисията за борба с домашното насилие към Министерството за здравето, семейството и младежта в Австрия. Участва в много социални проекти, голяма част от които са свързани с нейната специалност: лекарски мисии в Йемен (2009 г.), Зимбабве (2011 и 2012 г.), както и в Етиопия (2014, 2015, 2017 г.), където изгражда първия център за ретинална хирургия в страната.
Международно признатата офталмоложка застана зад каузата „Локомат за България“ – купуване на първия за страната ни робот, който ще помогне на хора с двигателни проблеми да проходят. Инициативата за това е изцяло  нейна, като всичките средства от продажбата на книгата й ”Пътуване”  отиват за тази кауза.
За изминалите 365 дни д-р Хохвартер, която е наричана от пациентите си „лекар-ангел”  може да се похвали и с това, че книгата вече е издадена на четири европейски езика: родния й български, немски („Eine Reise ins Land der Sonne“), руски („Путешествие”) и на английски (“The Journey”).
Досега лично д-р Хохвартер е превела по дарителската сметка над 35 хил. евро от продажбата на своите книги. Кампанията Локомат за България продължава!
Дарителска сметка: Анелия Петрова Хохвартер
IBAN:  BG60 UNCR 7000 1522 7289 49 (в Евро)
IBAN:  BG65 UNCR 7000 1522 7289 56 (в лева)
BIC (SWIFT): UNCRBGSF
Постъпилите дарения ще бъдат преведени директно от банката на фирмата Hocoma, без междинни търговци според договора за покупко-продажба.

barometar.net