Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 23.04.2018
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558
USDUSD11.5889
GBPGBP12.2324
CHFCHF11.6339

В категория България

Лилия Христова: Ще направим всичко възможно ремонтите в училищата да приключат до 15 септември

remont-uchilishtaСимволична първа копка бе направена днес за ремонт на две училища във Варна – VII СУ „Найден Геров“ и Първо ОУ „Св. Княз Борис“ I във „Владиславово“. Дейностите са по проект „Модернизация на образователната инфраструктура на територията на град Варна“ по ОП „Региони в растеж“. Проектите са финансирани със 100% безвъзмездна финансова помощ – по 16, 3 млн. лв. за всяко училище. Целта е увеличаване дела на обновената и модернизирана общинска образователна инфраструктура и създаване по-добри условия за обучение за деца и младежи.

В СУ „Найден Геров ще бъде извършено конструктивно укрепване на сградата, която ще бъде санирана и пребоядисана. Ще бъде изградена рампа за инвалидни колички и пожароизвестителна уредба. В Първо ОУ „Св. Княз Борис“ I ще бъде изградена достъпна среда за деца с увреждания, предстои конструктивно укрепване на сградата, ремонт на двора и изграждане на спортни площадки.

Миналата седмица бе обявен официален старт и на ремонта на СОУ „Димчо Дебелянов“. Трите училища са част от инвестиционната програма на Община Варна за изграждане на модерна образователна инфраструктура. „Ще направим всичко възможно строителните дейности да приключат до началото на новата учебна година“, увери Лилия Христова, директор на дирекция „Образование и младежки дейности“ и ръководител на проектите. На събитието присъстваха Тодор Балабанов, председател на Общинския съвет, Христо Иванов, зам.-кмет на Община Варна, директори на училища, преподаватели.

barometar.net