Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 27.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Любопитно

Пиарът на арестуваната Иванчева: Няма фирма и няма подкуп

desislava-ivanchevaНяма фирма и няма подкуп. Всичко е инсценировка. Това заяви на пресконференция Петър Кърджилов, пиар на задържаната кметица на столичния район Младост Десислава Иванчева. Причините за инсценировките са няколко. Не случайно арестът е в най-натоварения пик час, в центъра на София. Десислава Иванчева е задържана със своя заместник Биляна Петрова. Бяха задържани на улицата в нарушение на техните права. Ще заведем дело в Европейския съд за правата на човека. Иванчева е настъпила интересите на няколко големи сериозни инвеститори, чийто инвестиции са за десетки милиони. Автомобилът, който е задържан, е служебен. В общината има хора, които не желаят, Иванчева да бъде кмет. Най-вероятно тази кутия с пари е поставена преди тя да тръгне от общината. Мастило по ръцете на Иванчева не са намерени от белязаните банкноти.
Преди 3 седмици дадохме сигнал в полицията и прокуратурата за фалшифициране на документи за 7-етажна сграда на ул. „Свето Преображение”. Има лепени страници по тях. Все още нямаме отговор от правораздавателните органи. Ако се докаже, че Иванчева е извършила престъпление, ще се разграничим от нея. Но трябва да отбележа, че районният кмет не може да издава разрешителни за строеж. Столичната община и имотната мафия се опитват да откраднат един терен за храм. Защо не се потърси отговорност на кмета Фандъкова?! Започнаха работа без разрешение, заяви представител на организация, подкрепяща „Зелен Младост”.

С промяната на устройството на територията се засилва клиентелизма. Там гражданите нямат участие. Столичната община вече го прави по начин, защитен от закона, като преди това се правеше незаконно, заяви архитект Димитър Дизов. Десислава Иванчева е избрана от хората, а не от ГЕРБ. Изминаха 18 месеца от нейното управление и е ясно, че тя пречи на някого. Имало е преди нея една дама на име Илиева, която се е кандидатирала за кмет, тя също е работила по промените. Появява се този параграф 28, който прокарва исканите промени от тази Илиева. Против този член е Иванчева и последва арест. Създаде се закон, който заобиколи Иванчева, заяви Мирослав Христов, участник в пресконференцията.

„Г-жа Иванчева категорично не става за кмет, дали е взела пари, или не е друг въпрос, но чисто като управленец тя не става. Да си добър протестиращ не значи, че автоматично ставаш добър управленец“, коментира пред БТВ Георги Кадиев. Той счита, че ако е вярно залавянето с пари в багажника на колата, това е безобразие както от нейна страна, така и от страна на разследващите. „Да държиш две жени по 40 кг 5 часа отвън пред палатата, да спреш движението, след това да ги сложиш на витрината и от там да ги снимат с камери, да броиш пари на асфалта, да извикаш Антон Тодоров“ и всичко това на кого е нужно, допълни Кадиев.

Според него всичко напомня на знакови арести от първия мандат на ГЕРБ, като този на Николай Цонев. Кадиев обясни, че Иванчева е излъчена като кандидат от самите протестиращи, а „Нормална държава“ са свършили по-голямата част от работата по кампанията й. По-късно обаче се появили проблеми в отношенията между двете страни, а зам.-кметовете от партията Ивана Лапатов и Никола Вапцаров са изгонени „по най-безобразния начин“. „Много от нещата, които трябваше да се свършат, не бяха свършени – нито един строеж не беше спрян. Вместо да решиш проблема, да търсиш адвокати и архитекти, които да намерят слабости в даден проект и да го спреш, ти го отлагаш и ти завеждат дело за самоуправство“, обясни той.