Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 29.03.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Любопитно

Десислава Иванчева и Биляна Петрова размахаха бележки на влизане в съдебната зала

ivancheva-sudЛъжа е, че искам Румен Русев да е кмет на „Младост”. Такъв надпис носеше кметът на Младост Десислава Иванчева в съдебната зала преди днешното заседание в Апелативния спецсъд, където се гледа мярката й за неотклонение. Предната инстанция – специализираният съд я остави в ареста. Иванчева и нейната заместничка Биляна Петрова показаха бележки с текстове върху тях, тъй като прокурорът им е казал да не говорят пред медиите. Иванчева заяви, че не е избирала Румен Русев да я замества в отпуска, който е подала. Там е написала, че иска другият кмет Владимир Клисуров да я замества. Тя отговори на въпроса дали се е срещала с Ваклин и каза, че се е срещала два пъти, единият път в общината, а в последния ден, когато е дошъл е казал, че ще направи детска площадка.

БГНЕС припомня, че Апелативният спецсъд гледа мярката на кмета на „Младост” днес. Магистратите заседават по въззивни жалби на обвиняемите Петко Дюлгеров, Биляна Христова-Петрова и Десислава Иванчева. В края на миналата седмица долната инстанция – спецсъдът остави в ареста кметицата на „Младост“ Десислава Иванчева. В ареста с най-тежката мярка задържане под стража Специализираният наказателен съд остави и нейната заместничка Биляна Петрова. В ареста остава и Петко Дюлгеров. Кметицата на Младост бе арестувана показно преди дни пред Спортната палата в София, в колата й бяха открити 70 000 евро подкуп.

Вчера Прокуратурата прецизира обвиненията срещу кмета на „Младост“ Десислава Иванчева, каза ръководителят на спецпрокуратурата Иван Гешев. Прецизирани са и обвиненията срещу предишния кмет на района Петко Дюлгеров, каза адвокатът му Мариана Тодорова. Петко Дюлгеров, Десислава Иванчева и заместникът й Биляна Петрова бяха задържани миналата седмица при акция на прокуратурата и КПКОНПИ.

Иван Гешев посочи, че част от защитниците по случая с Иванчева са отказвали да подпишат документи. Обвинението доуточнявало дати, свързани с разследването. Мариана Тодорова обясни, че са уточнени местата и датите, на които Иванчева се е срещнала с Дюлгеров и е поискала и получила „дар“. Адвокатката допълни, че Дюлгеров не се е отказал все още от първоначалните си писмени показания, дадени при задържането му. Дюлгеров е искал да помогне на бизнесмена Александър Ваклин, за да се придвижи преписката му в общината.

Нови доказателства не са предоставени по отношение обвинението на Дюлгеров. Мариана Тодорова каза, че ще възразява пред съда за новото обвинение, защото не е спазен срокът за повдигане на ново обвинение – три дни. Адвокатът каза още, че на Дюлгеров му е било обещано от следователите и оперативните работници, при задържането му, че ако съдейства за разкриване на престъплението, ще бъде освободен и няма да бъде задържан, предаде БТА.